x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu, arestat preventiv

Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu, arestat preventiv

17 Noi 2015   •   22:10
Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu, arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a admis marţi seara cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu, acuzat de luare de mită şi complicitate la dare de mită.

În acelaşi dosar a fost arestat şi omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăţi comerciale, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de dare de mită.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Ţucmeanu şi Vodislav vor fi duşi în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit DNA, Alin Ţucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de acesta din urmă.

De asemenea, procurorii spun că Ţucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de 'seriozitatea' omului de afaceri şi de faptul că el îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Alin Ţucmeanu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat după ce a fost reţinut luni de procurorii DNA.

×