x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul şef al Serviciului de Arme şi Muniţii Dolj şi-a împuşcat fosta soţie şi fiica

Fostul şef al Serviciului de Arme şi Muniţii Dolj şi-a împuşcat fosta soţie şi fiica

13 Apr 2011   •   08:58
Fostul şef al Serviciului de Arme şi Muniţii Dolj şi-a împuşcat fosta soţie şi fiica

160914-.jpgNelu Gruia, fost şef al Serviciului de Arme, Muniţii şi Explozibili din Dolj, şi-a împuşcat mortal fosta soţie şi fiica şi apoi a încercat să se sinucidă. Fiica lui Gruia, în vârstă de 23 de ani, a fost transportată în stare gravă la spital. Fostul poliţist a murit la spital în urma unui stop cardio respirator. Incidentul a avut loc în această dimineaţă, la ora 7:30.

Gruia şi fiica sa au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. Fostul poliţist a murit la spital, în jurul orei 10:30, în urma unui stop cardio-respirator, informează purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, Cristina Giormăneanu.

Citeşte şi Igaş: Incidentul de la Craiova, un gest regretabil



Medicii SMURD sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa fostei soţii a lui Gruia, care a fost împuşcată în cap.

Şi-a împuşcat fosta soţie din cauza fiicei

Nelu Gruia a lăsat o scrisoare adresată unor apropiaţi ai familiei, în care arată că a recurs la acest gest din cauza fiicei sale, pe care o consideră vinovată de divorţul dintre el şi soţia sa.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Craiova, Claudiu Dinculescu, a declarat că pe masa din sufrageria locuinţei familiei Gruia a fost găsită o scrisoare semnată de către fostul poliţist şi adresată unor prieteni de familie din Alba.

Nelu Gruia a scris că fiica sa este vinovată de starea conflictuală dintre el şi soţia sa, finalizată cu divorţ. În plus, în scrisoarea respectivă fostul poliţist îi roagă pe apropiaţii familiei să aibă grijă de fiul său, în vârstă de 22 de ani.



Un băiat surdomut, martor al tragediei

Incidentul a avut loc sub privirea fiului lui Gruia, un tânăr surdomut de 20 de ani. Specialiştii vor încerca să obţină informaţii cu privire la asasinat de la fiul lui Gruia. Bărbatul a folosit o armă pe care o deţine în mod legal ca să-şi împuşte soţia şi fiica.

Cazul lui Nelu Gruia a fost preluat de procurorii Parchetului Tribunalului Dolj.

Ultima funcţie deţinută de Gruia este cea de director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj. El s-a pensionat din Poliţie în martie 2009. Fosta soţie a poliţistului era profesoară la un liceu din localitate. (V.M.)


×
Subiecte în articol: observator ion gruia nelu gruia