x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul senator PSD Traian Brădişteanu are voie să părăsească România

Fostul senator PSD Traian Brădişteanu are voie să părăsească România

27 Ian 2009   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi să ridice definitiv interdicţia de a părăsi ţara pentru medicul Şerban Brădişteanu, respingând recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din 19 decembrie. Acesta este acuzat de infracţiuni de corupţie.



Şerban Brădişteanu le-a cerut, pe 19 decembrie, magistraţilor Tribunalului Bucureşti să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara, motivând că are probleme foarte grave la coloană şi că riscă să rămână paralizat dacă nu se operează în străinătate. Fostul senator a susţinut în faţa instanţei, că a depus la dosar acte medicale care atestă că are probleme grave la coloana şi riscă să paralizeze. De asemenea, actele mai arată că operaţia nu ar putea fi făcută în România. Pe de altă parte, medicul a spus că, din cauza interdicţiei de a părăsi ţara, nu a mai putut să participe la congrese în străinătate, fapt ce a afectat pacienţii, pentru că nu s-a mai putut informa despre medicamentele şi metodele noi apărute. Procurorul a cerut instanţei să respingă această cerere, spunând că la dosar există încă din 2006 acte ce dovedesc că are probleme cu coloana, însă nicăieri nu este specificat că ar risca să rămână paralizat, arată Antena 3.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, în septembrie, instanţa competentă în vederea confiscării a circa 3,6 milioane de euro şi a încă 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obţinute nejustificat de cunoscutul chirurg Şerban Brădişteanu, în perioada în care acesta a fost parlamentar. Brădişteanu a fost senator PSD în perioada 2000-2004. Suma totală coincide cu presupusa mită pe care ar fi luat-o chirurgul în urma unei licitaţii pentru echipamente medicale, pentru care Brădişteanu răspunde, la ora actuală, în faţa instanţei, după ce procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în 22 martie 2007, trimiterea în judecată a medicului Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită în formă continuată.

×
Subiecte în articol: romania bradisteanu