x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție la fraudarea cardurilor! Un român a platit, fără voia sa, lecții la Paris, cazări în Australia și Netflix în Singapore

Atenție la fraudarea cardurilor! Un român a platit, fără voia sa, lecții la Paris, cazări în Australia și Netflix în Singapore

de Andreea Tiron    |    13 Ian 2023   •   23:34
Atenție la fraudarea cardurilor! Un român a platit, fără voia sa, lecții la Paris, cazări în Australia și Netflix în Singapore
Sursa foto: Hepta

Posesorul unui card de credit din Zlatna, județul Alba, a avut neplăcuta surpriză să constate că a plătit cursuri de dans în Franța, comisioane la aeroporturi și cazări în Australia și Indonezia, deși nu a plecat din România.

Potrivit antena3.ro, Adrian Puiuleț, din Zlatna-Alba, are un card de credit pe care l-a păstrat pentru perioade mai dificile. Nu a folosit niciodată cardul, dar, recent, s-a trezit că a cheltuit suma de 1.700 de lei, fără să știe.

A aflat asta după ce banca i-a trimis o sesizare în care îl anunța că trebuie să plătească dobândă pentru sumele cheltuite.

"Știam că nu am cheltuit niciun leu și am ținut cardul doar pentru situații excepționale. Nu aveam nicio aplicație care să-mi confirme o eventuală cheltuială, pentru că nu a fost cazul. Am mers la bancă și am cerut explicații și astfel am aflat că aș fi călătorit pe la Paris, la Singapore sau la Sydney", a declarat bărbatul.

Adrian Puiuleț a depus plângere la poliție, iar reprezentanții băncii i-au spus că îi vor returna suma pe card.

"Conform cardului de credit, în iulie am binevoit să iau niște lecții de dans prin Franța. Lecții pe care se pare că le-am absolvit cu brio, pentru că în august îmi plăteam Netflix-ul în Singapore. E și normal, dacă mergi destul de mult într-un loc, trebui să îți faci timp și pentru un film.

Este evident că eram plictisit, așa că am dat o fugă până în Sydney, la Hotel Tonight Fame, apoi puțin prin Indonesia, la un hotel ceva mai amărât, dar cu o priveliște cum rar găsești. Și unde se putea dansa, dacă tot eram proaspăt absolvent. Pe banii mei, pe muzica mea", a transmis Adrian Puiuleț, potrivit Adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: fraudare carduri inselatorie