x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frontiere europene - Noi măsuri pentru protecţia frontierelor UE

Frontiere europene - Noi măsuri pentru protecţia frontierelor UE

07 Feb 2008   •   00:00

15:21 • Comisia Europeană pregăteşte elaborarea unui nou set de măsuri ce vor întări securitatea la graniţele externe ale Uniunii Europene.



Comisia Europeană pregăteşte elaborarea unui nou set de măsuri ce vor întări securitatea la graniţele externe ale Uniunii Europene.

Noile măsuri vor viza monitorizarea imigranţilor şi urmărirea infractorilor, scrie publicaţia electronică EUObserver. Noul pachet legislaviv va fi înaintat în data de 13 februarie, de către comisarul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne, Franco Fratini şi conţine trei propuneri.


SUPRAVEGHERE. Prima se referă la înfiinţarea unui registru în care să fie trecute intrările şi ieşirile pe şi de pe teritoriul UE ale persoanelor care nu provin din Europa, iar Bruxelles-ul vrea să intensifice activitatea agenţiei europene de control al frontierei, Frontex, prin "sporirea” activităţilor comune cu cele ale statelor membre cu graniţă la mare. CE susţine că astfel va putea dispune de o mai bună evidenţă a călătorilor din afara graniţelor UE, care nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Uniunii, putând totodată să-i identifice şi pe acei cetăţeni străini care locuiesc fără viză pe teritoriul UE. O altă măsură se refer şi la introducerea ‚’’sistemelor automate  de control la frontieră”, care impun folosirea tehnologiei biometrice. O altă măsură propusă , ce funcţionează în prezent în Australia, este sistemul de autorizare electronică a călătorilor non-europeni, care vor să pătrundă pe teritoriul european, precum şi implementarea unui sistem european comun de supraveghere a graniţelor terestre şi marine, EUROSUR. Toate aceste măsuri  ar putea intra în vigoare între 2012 şi 2015.

    

×
Subiecte în articol: observator