Un grup format din 20 de copii talentaţi, membrii ai Fundaţiei Umaniste de Excelenţă Dan Voiculescu, va petrece o săptămănă intr-o Tabără de Creaţie organizată in Grecia.
Vizita face parte din programul "Monumente de civilizaţie Europeană" in cadrul căreia elevii Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu se vor documenta in vederea organizării unei expoziţii de pictură, desen şi fotografie ce va avea loc la sfărşitul lunii octombrie, unde işi vor expune propriile lucrări. Atena, Salonic, Muntele Athos, mănăstirile Meteore, monumentul de la Termopile sau Acropole sunt doar căteva dintre frumuseţile elene pe care cei mici le vor admira pănă la data de 15 septembrie, cănd este programată revenirea in ţară.
Ieri-dimineaţă, la plecarea din Bucureşti, tinerii artişti ne-au vorbit despre bucuria creată de acest sejur. "Grecia este un loc plin de istorie, cu o puternică incărcătură educativă. Oraşul Atena a fost centrul cultural al Antichităţii, iar Acropole, un simbol de durată al culturii Greciei şi a civilizaţiei europene. Pentru copii va fi o adevărată lecţie de istorie, o lecţie a frumosului, dar şi o bună ocazie de a invăţa că arta este nemuritoare", ne-a declarat Cristea Trisi, coordonatorul Programului "Clubul de Excelenţă Dan Voiculescu". Cănd se vor intoarce acasă, prichindeii vor pune totul pe pănză şi vor face prima lor expoziţie.
SCOPURI NOBILE. Fundaţia Umanistă "Dan Voiculescu" este o organizaţie apolitică, nonguvernamentală şi nonprofit. A fost infiinţată in anul 1990, la iniţiativa prof. univ. dr. Dan Voiculescu, cu misiunea de a sprijini, promova şi incuraja valori socioprofesionale romăneşti dintr-o paletă vastă de domenii: economie, ştiinţă şi tehnică, invăţămănt, cultură şi artă. Fundaţia işi propune să contribuie la reintegrarea Romăniei in circuitul de valori europene, prin organizarea de activităţi destinate identificării, incurajării şi promăvării persoanelor cu potenţial creativ-inventiv, sprijinirea dezvoltării societăţii civile prin prisma scopului propus, promovarea activităţilor culturale pentru intărirea prestigiului culturii romăneşti.