x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fundaţia Mereu Aproape demarează campania “Un pian pentru Lipatti”

Fundaţia Mereu Aproape demarează campania “Un pian pentru Lipatti”

30 Apr 2015   •   14:17
Fundaţia Mereu Aproape demarează campania “Un pian pentru Lipatti”

 Fundaţia Mereu Aproape începe campania “Un pian pentru Lipatti”, care îşi propune strângerea de fonduri necesare Colegiului Naţional de Artă “Dinu Lipatti” pentru achiziţionarea unui pian performant, al cărui preţ variază dintre 60 000 de euro şi 200 000.

Fundaţia Mereu Aproape pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi de acest demers numărul de sms 8834, valabil între 30 aprilie şi 31 mai. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Campania are şi suportul ARC România – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

“Fundaţia noastră este alături de tinerii care doresc să înveţe. Una dintre campaniile noastre, “Lăsaţi-mă să învăţ”, prin care am strâns fonduri pentru copiii care nu aveau posibilitatea să achiziţioneze cărţi şi toate cele necesare pentru a merge la şcoală, s-a bucurat de un imens sprijin din partea românilor. Sperăm să avem acelaşi succes cu campania “Un pian pentru Lipatti”, destinată unor elevi de excepţie, viitori artişti, care vor reprezenta România în întreaga lume. Trăim timpuri în care, la un colegiu valoros, aşa cum este Dinu LIpatti, nu există un pian pe măsura talentului celor care studiază acest instrument. Pornim la drum cu încredere în solidaritatea românilor”, a spus Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape.

"Este foarte important să putem ţine pasul cu timpurile. Excelenţa cere foarte multă muncă, dar este nevoie să ai şi instrumentele cu care să munceşti. Colegiul Dinu Lipatti este cea mai importantă şcoală vocaţională din România. Mulţi artişti celebri în întreagă lume sunt absolvenţi ai acestei instituţii de învăţământ", a declarat Florian Nemeş, directorul Colegiului Naţional de Artă Dinu LIpatti.

Printre numele sonore care au figurat la un moment dat în cataloagele Şcolii de Muzică nr. 1, actualul Colegiu Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, se află Ileana Cotrubaş - interpreta de opera, Opera din Frankfurt, Opera La Scala din Milano, Metropolitan Opera New York, Opera de Stat din Viena,; Dan Iordăchescu – interpret de opera pe cele mai prestigioase scene ale lumii; soprana Angela Gheorghiu, Wolfgang Guthler – contrabasist, Filarmonica din Berlin; celebra violonistă Mihaela Martin sau Lorenz Năsturică – concertmaestru şi solist al Filarmonicii din Munchen.

Donaţii se pot face prin SMS la numărul 8834 (Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA) şi în contul Fundaţiei Mereu Aproape:

Cont LEI: IBAN RO02BTRLRONCRT0295126001
SWIFT: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA AGENŢIA BĂNEASA

Campania este susţinută de Intact Media Group.

×