x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu: Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale

Funeriu: Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale

28 Mai 2010   •   00:00
Funeriu: Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Examenul de Bacalaureat, proba de competenţe lingvistice, se va ţine în majoritatea oraşelor ţării. Asigurarea vine chiar de la ministrul Daniel Funeriu, care a discutat astăzi cu inspectorii şcolari din ţară. Funeriu a vrut însă să sublinieze că niciunul dintre zvonurile legate de presiuni asupra dascălilor nu este adevărat.



"Am avut o videoconferinţă cu inspectorii generali judeţeni. Rezultatele pe care Ministerul Educaţiei le are la dispoziţie la această oră ne arată că Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale, începând din data de 31 mai", a declarat Funeriu, potrivit Antena3.

"Marea majoritate a judeţelor au raportat că nu există niciun fel de problemă la organizarea Bacalaureatului", a mai spus Funeriu.

Ministrul a ţinut totodată să respingă toate acuzaţiile conform cărora Ministerul Educaţiei ar fi făcut presiuni asupra dascălilor.

"Doresc să resping orice fel de acuzaţie potrivit căreia Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ar exercita presiuni nefireşti. Vreau să vă spun că acest Minister şi întregul Guvern respectă dreptul cetăţenilor români la grevă, dar respectă şi dreptul cetăţenilor români la muncă. De aceea, noi am luat toate măsurile ca profesorii supraveghetori, profesorii examinatori să fie prezenţi la Bacalaureat îăn serviciul elevilor şi le mulţumesc pe această cale", a spus Daniel Funeriu.

×
Subiecte în articol: observator