x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furtuna a doborât în București 44 de copaci și a avariat 26 de mașini

Furtuna a doborât în București 44 de copaci și a avariat 26 de mașini

14 Iun 2022   •   19:34
Furtuna a doborât în București 44 de copaci și a avariat 26 de mașini

Furtuna a doborât în București, marți după-amiază, 44 de copaci și a avariat 26 de mașini.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov declară că, până la ora 21.00, ca urmare a codurilor de vreme severă înregistrate în București, au intervenit pentru degajarea a 44 copaci și 3 elememente de construcție.

26 de mașini au fost afectate.

Pompierii au evacuat apa de pe 18 de străzi, din 45 de locuințe și 15 curți.

În ce privește județul Ilfov, până la aceeași oră au fost degajați 4 copaci căzuți. De asemenea, s-a evacuat apa din 12 locuințe și de pe două străzi inundate. O singură mașină a fost avariată.

Și traficul feroviar a fost oprită între Ramificaţia Pajura şi Bucureşti Nord, din cauza a doi copaci căzuţi pe linia de contact, în urma furtunii.

Capitala și județul Ilfov au fost sub mai multe avertizări meteo Cod roșu șli portocaliu de vreme rea.


Municipiul Bucureşti şi opt localităţi din judeţul Ilfov s-au aflat marţi, până la ora 18,30, sub Cod roşu de furtună, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până la ora 18,30, în zona municipiului Bucureşti au fost averse torenţiale care au depăşit 40 - 50 de litri/mp, descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni. În zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 de litri/mp.

Fenomene similare au fost anunţate până la aceeaşi oră şi în localităţile Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Copăceni din judeţul Ilfov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a emis un mesaj RO-ALERT în care anunţa vijelie puternică, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină în Capitală.



 

×