x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Bivolaru, la penitenciarul VIP

Gabriel Bivolaru, la penitenciarul VIP

28 Apr 2004   •   00:00

Dupa trei saptamani de carantina in arestul Directiei de Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane, Gabriel Bivolaru va fi transferat intr-un penitenciar. Saptamana aceasta, fostul deputat PDSR va lua drumul Inchisorii Rahova sau Jilava.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Mutarea lui Gabriel Bivolaru intr-un penitenciar este iminenta si va avea loc cel tarziu la sfarsitul acestei saptamani, au declarat surse judiciare. Ministerul Public sustine ca fostul deputat PDSR va fi transferat in Penitenciarul „de lux" Rahova. Conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, in arestul caruia se afla in prezent Bivolaru, sustine insa ca devalizatorul BRD va „poposi" la Penitenciarul Jilava.

In asteptarea recursului

Dupa gratii, Gabriel Bivolaru asteapta raspunsul la memoriul inaintat, luni, de avocatul sau, procurorului general, in vederea promovarii unui recurs in anulare impotriva sentintei prin care a fost condamnat in dosarul penal privind fraudarea BRD. Initial, Bivolaru fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si obligat la plata a peste 2.200 de miliarde de lei (50 de milioane de euro) reprezentand prejudiciul civil catre BRD. Sentinta data pe 3 decembrie 2002 a fost contestata de Bivolaru. In urma recursului, un complet de noua judecatori a hotarat, in 22 martie, condamnarea lui Bivolaru la cinci ani de puscarie, obligandu-l pe fostul deputat sa plateasca BRD 2.253 de miliarde de lei si zece milioane de lei catre stat, cheltuieli judecatoresti. Sentinta a ramas definitiva si irevocabila.

Carantina de trei saptamani a expirata expirat

In urma cu trei saptamani, Bivolaru s-a predat politiei, la aproape zece zile dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fraudarea cu aproape 2.200 de miliarde de lei a BRD. El a fost cautat cu mandat in toata tara. Dupa arestarea sa, fostul deputat a fost incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale. Saptamana aceasta, carantina (expertizele medicale si psihiatrice) a expirat, el putand fi introdus intr-o inchisoare a Directiei Generale a Penitenciarelor.
×
Subiecte în articol: observator bivolaru