x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: 92% din bugetul pe 2023 al Ministerului Familiei merge către proiecte

Firea: 92% din bugetul pe 2023 al Ministerului Familiei merge către proiecte

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   21:37
Firea: 92% din bugetul pe 2023 al Ministerului Familiei merge către proiecte
Sursa foto: Facebook

Gabriela Firea susține că 92% din bugetul de 620 de milioane de lei al Ministerului Familiei pentru anul 2023 merge către proiecte și doar circa 8% către funcționarea ministerului și a instituțiilor subordonate.

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat marți seara, pe Facebook, că bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din 2023 a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de Buget din Parlamentul României.

Ea susține că, în 2023, o mare parte din buget va merge către programul de creștere a natalității, programele de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, realizarea celor 150 de centre de zi pentru copii sau către înființarea direcțiilor de familie și tineret.

„Aviz pozitiv din partea Comisiei de Buget din Parlamentul României pentru bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din 2023.

Am explicat punct cu punct cum se împart cele peste 620 milioane de lei pentru copiii, tinerii și familiile din România. Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat pentru acest buget și au înțeles necesitatea tuturor proiectelor pentru care am cerut finanțare. De asemenea, îi asigur pe colegii din opoziție că voi analiza propunerile lor și dacă există unele sustenabile voi solicita resursele necesare.

Este o reușită importantă și le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru implicare. De asemenea, pentru care le mulțumesc liderilor coaliției de guvernare și colegilor din Guvern că au înțeles nevoia acestor proiecte și că au găsit resursele pentru toate.

În 2023, o mare parte din buget va merge- către programul de creștere a natalității, programele de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, realizarea celor 150 de centre de zi pentru copii sau către înființarea direcțiilor de familie și tineret. Concret, din bugetul estimat la peste 620 de milioane de lei, aproape 92% merge către proiecte și doar circa 8% către funcționarea ministerului și a instituțiilor subordonate”,  a scris, ministrul Familiei.

 

×