x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente

Gabriela Firea: Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente

12 Mar 2022   •   11:30
Gabriela Firea: Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente

Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea: „nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor”.

România are suficient de mult grâu în depozite pentru a susține consumul intern în următoarea perioadă, scrie Firea pe Facebook.

„Din fericire, nu suntem în situația vecinilor noștri din Ungaria, Bulgaria și Serbia care au fost nevoiți, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu față de cât consumă. Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la granița României, completând rezervele de stat. Depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze”, adaugă ministrul Familiei.

Conform Gabrielei Firea, Guvernul va găsi soluții și pentru limitarea efectelor crizei de pe piața energiei: „Din păcate, da, majoritatea alimentelor s-au scumpit. Dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor. Măsurile de sprijin pentru populație, dar și pentru companii, vor aduce o perioadă de liniște. Dacă facturile la gaze și energie vor fi ușor de suportat, toate prețurile vor scădea”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea