x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea nu exclude varianta convocării unui referendum privind vigneta Oxigen

Gabriela Firea nu exclude varianta convocării unui referendum privind vigneta Oxigen

03 Feb 2020   •   12:26
Gabriela Firea nu exclude varianta convocării unui referendum privind vigneta Oxigen
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general, Gabriela Firea, a arătat, luni, că nu exclude varianta convocării unui referendum local privind vigneta Oxigen.


"Am văzut că se organizează petiţii, acţiuni, chiar mitinguri împotriva vignetei Oxigen. Nicio problemă! Noi putem să renunţăm şi la program. Dacă asta îşi doresc bucureştenii, dacă asta ne dorim cu toţii, să fim singurul oraş european în care să circulăm cu maşini non-euro, Euro 1, Euro 2... Nicio problemă, eu fac ce spun cetăţenii. Dar ca să vedeţi în ce ipocrizie trăim. Pe de o parte - de ce nu am curajul să iau măsuri şi să eliminăm din trafic autoturismele care ne omoară, pe de altă parte - atunci când le luăm, de ce le luăm? (...) Nu ştiu, doriţi? Organizăm un referendum. Dar este anormal. Noi să organizăm un referendum pentru ceea ce deja europenii la care ne uităm au decis demult şi anume poluatorul plăteşte", a declarat edilul Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că se va sfătui cu colegii privind varianta unui referendum. Ea a menţionat şi că un astfel de proiect ar avea nevoie de susţinerea majorităţii din Consiliul General al Capitalei. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: gabriela firea