x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gala Integrității 2016 a premiat anticorupția prin artă

Gala Integrității 2016 a premiat anticorupția prin artă

de Diana Scarlat    |    08 Dec 2016   •   22:51
Gala Integrității 2016 a premiat anticorupția prin artă

Şi polițiştii au umor, pare a fi mesajul anului, venit dinspre Academia de Poliție. Grupul umoristic Strict Secret, al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", din  București, a ilustrat tema "şpaga la examen", în deschiderea galei organizate, în această seară, de Direția Generală Anticorupție (DGA). Studenții foarte talentați nu au specificat dacă sceneta a fost inspirată de felul în care Hamlet a reușit să arate adevărul dureros, punându-l în scenă, atunci când nu avea probe pentru a-i acuza pe făptași. O altă temă pusă în scenă de trupa de teatru a Academiei de Poliție a fost cercul vicios al corupției din Poliție, Justiție și Sănătate, un alt adevăr dureros al societății românești. Prestația studenților de la Academia de Poliție arată clar că la facultatea de Poliție se face şcoală de teatru cu adevărat.

Unul dintre proiectele anului, susținut de DGA, a fost lupta anticorupție prin artă, iar cu ocazia galei au fost premiați elevi, profesori şi studenți care au “creat anticorupție”. Unul dintre titlurile foarte inspirate ale elevilor câştigători a fost "Fii tu leul! Nu-l lua!"

Gala Integrității a fost organizată de APD și DGA, cu sprijinul PMB și a constat în premierea rezultatelor obținute de participanții la proiectele Lideri pentru integritate și Etică și integritate organizațională în MAI.

 

 

×