x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gălăţenii, înspăimântaţi din nou de sirenele pentru atac aerian, DE PROBĂ!

Gălăţenii, înspăimântaţi din nou de sirenele pentru atac aerian, DE PROBĂ!

12 Oct 2013   •   21:02
Gălăţenii, înspăimântaţi din nou de sirenele pentru atac aerian, DE PROBĂ!

 Potrivit unui comunicat de presă remis de ISU Galați, pentru a nu se mai repeta incidentul petrecut la Galați în data de 7 octombrie, la nivel național s-a luat decizia introducerii unei măsuri de siguranță suplimentară, prin introducerea unei parole de acționare paralelă.

'Astfel, echipamentul nu mai permite transmiterea unui semnal accidental determinat de o funcționare anormală a echipamentelor, dar nici de o eroare umană. Încărcarea noului soft a fost urmată de o autotestare care la Galați, datorită numărului mare de sirene, aproximativ 150, a fost mai bine auzit decât în alte localități cum ar fi București, Ploiești, Târgu Jiu. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate, informându-vă totodată de faptul că echipamentele de comandă ale sirenelor din Galați funcționează în parametrii proiectați, fiind exclusă practic pe viitor orice declanșare accidentală a acestora', se arată în comunicatul ISU Galați.

Sâmbătă, la prânz, alarmele au sunat în Galați pentru a doua oară în această săptămână, autoritățile precizând că nu este vorba despre o alarmă reală, fiind declanșate din motive tehnice.




×
Subiecte în articol: sirene atac aerian galaţi