x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stare de alertă în Vaslui și Galați. Guvernul aprobă ajutoare de maximum 10.000 lei/familie

Stare de alertă în Vaslui și Galați. Guvernul aprobă ajutoare de maximum 10.000 lei/familie

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2024   •   15:58
Stare de alertă în Vaslui și Galați. Guvernul aprobă ajutoare de maximum 10.000 lei/familie
Sursa foto: Apele Române/Codul Roșu a fost prelungit

Sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca MAI să declare starea de alertă în Galați și Vaslui, grav afectate de ploile torențiale, declară premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a anunțat, luni, că fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgență din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei.

Familiile care și-au pierdut pe cineva drag vor primi un ajutor suplimentar de 10.000 de lei.

Suma totală destinată acestui prim ajutor este de 100 de milioane de lei

„Este un gest obligatoriu de solidaritate față de românii încercați greu de soartă. Prin acest cadru legislativ aprobat azi putem interveni cu ajutoare de urgență în orice altă zonă, dacă va fi nevoie. Sperăm să nu mai fie cazul și să depășim fără alte probleme majore acest episod de vreme severă. Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecților de Galați și Vaslui sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Administrației și Internelor să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel autoritățile locale se pot mișca rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt”, declară Ciolacu.

Premierul a adăugat că toți copiii din comunele afectate trebuie să meargă în continuare la școală. Sunt localități unde școlile au fost grav avariate, „de aceea aprobăm eliberarea urgentă de la rezervele statului a 4 clădiri în care copiii pot învăța până când situația revine la normal”.

Premierul a ținut să dea asigurări pentru locuitorii afectați de inundații că autoritățile nu se vor opri până când nu vor repara șoselele și podurile din zonă, până când nu vor reface toate locuințele distruse.

(sursa: Mediafax)

×