x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galaţiul de sub apă văzut de Emil Boc

Galaţiul de sub apă văzut de Emil Boc

de Petrişor Munteanu    |    05 Iul 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc a vizitat Faleza Dunării, inundată de apele revărsate ale fluviului. Şeful Guvernului a văzut cum se lucrează la ridicarea digului ce va apăra cartierul Valea Oraşului. Digul va avea în final o lungime de 4,5 km şi o înălţime de 1,5 m.

La Galaţi, Emil Boc a fost din nou primit cu ostilitate. Cetăţenii adunaţi să îl vadă, dar şi cei care lucrează la ridicarea digului l-au huiduit şi de această dată pe premier. "Sunt nemâncat! Puneţi mâna pe lopată, nu veniţi numai să vă plimbaţi!", a strigat unul dintre cetăţenii care lucrau la umplerea unui sac cu nisip.


APOSTROFAT DE BĂTRÂNI

În timpul periplului său în zona în care se ridică digul în faţa apelor fluviului, premierul Emil Boc l-a ascultat pe un bătrân nemulţumit. "Am fost şi sunt parte a unei generaţii de sacrificiu. Noi am făcut fabrici, străzi, blocuri, uzine şi agricultură. Acum s-a distrus tot! Uzinele s-au vândut! Blocurile s-au vândut! Pensiile au scăzut! Viaţa este scumpă! Din ce să mai trăim? De ce faceţi treaba asta? Răspundeţi!", i-a spus bătrânul premierului. Acesta, în schimb, nu a avut replică pe moment, dar după ce bătrânul şi-a spus oful, Emil Boc i-a explicat că în primul rând trebuie salvat oraşul de la inundare. "Trebuie să nu mai facem politică în stradă şi bine ar fi şi dacă dumneata i-ai ajuta pe oamenii aceştia!", i-a spus Emil Boc bătrânului nemulţumit.


LEŞINAT ÎN TIMP CE PUNEA SACI CU NISIP

Un angajat al societăţii edilitare Apaterm a leşinat la scurt timp după ce premierul a trecut prin zona Falezei Dunării. Bărbatul lucra la ridicarea digului şi i s-a făcut rău din senin. Medicii de la SMURD i-au acordat primul ajutor şi au precizat că este, cel mai probabil, o lipotimie, pe fondul oboselii, căldurii de afară şi nealimentării. De fapt, tot mai mulţi oameni care lucrează la digul de apărare a oraşului Galaţi i-au spus premierului că nu au mâncat decât o singură dată.


TRAIAN BĂSESCU, AŞTEPTAT SĂ NĂŞEASCĂ
Dacă premierul Boc a fost "apreciat" că a venit în Galaţi de mai multe ori, în schimb, preşedintele Băsescu a fost taxat în lipsă. "Boc văd că tot vine, dar Băsescu unde e?", a întrebat o femeie în zadar. Preşedintele statului era nelipsit în timpul inundaţiilor din 2005, 2006 şi 2008 în zonele sinistrate. Nici judeţul Galaţi nu a lipsit atunci de pe lista locurilor în care Traian Băsescu a făcut vizite dese. În 2005, preşedintele a botezat fetiţa unor sinistraţi din localitatea Piscu. Iniţial, Traian Băsescu i-a spus mamei însărcinate că dacă va face un băieţel i-l va boteza. Dar tânăra mămică a născut, chiar de ziua de naştere a preşedintelui, o fetiţă, iar Traian Băsescu nu a mai dat nici un semn că ar dori să creştineze copilul familiei Dumitrache. La acea vreme, prefectul PNL de Galaţi, Mihai Capră, ajuns acum secretar de stat PDL în cadrul MAI, a vrut să preia poziţia de naş. La scurt timp, însă, soţia preşedintelui a venit la Galaţi pentru a pregăti botezul. În cele din urmă, Traian Băsescu a botezat fetiţa familiei Dumitrache.

Anul acesta, preşedintele Băsescu a ieşit printre sinistraţi la o săptămână de la producerea inundaţiilor, dar nu a ajuns niciodată la Galaţi, deşi aici situaţia este critică. 1.500 de persoane ridică un dig în zona Dunării pentru a preveni inundarea cartierului Valea Oraşului. Aici, 7.000 de persoane ar putea fi evacuate dacă digul nu va rezista. Probabil că încă nu a fost descoperită nici o gravidă care să apară în timpul vizitei preşedintelui pentru ca acesta să mai poată face un gest creştinesc.

×