x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galceava pe Mercedesul castigat de Nastase de la Tiriac

Galceava pe Mercedesul castigat de Nastase de la Tiriac

14 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Mercedesul castigat de Adrian Nastase in urma unui pariu cu Ion Tiriac a ajuns subiect de galceava la nivel inalt. Alianta PNL-PD contesta scoaterea autoturismului la vanzare, pe care o considera ilegala.
SILVIU SERGIU

RAMASAG. In noiembrie 2003, Nastase si Tiriac au pariat pe un Mercedes ca Guvernul va construi 400 de sali de sport
Autoturismul Mercedes castigat de presedintele PSD, Adrian Nastase, pe vremea cand era premier, in urma unui pariu facut cu fostul presedinte al COR, Ion Tiriac, a fost scos ieri la vanzare. In noiembrie 2003, fostul premier Adrian Nastase s-a angajat ca, pana la finalul mandatului sau, Guvernul va reusi sa duca la bun sfarsit programul privind constructia a 400 de sali de sport. Miza pariului a fost un automobil Mercedes, pus la bataie de fostul presedinte al COR, Ion Tiriac. In toamna anului trecut, Tiriac s-a vazut nevoit sa onoreze acest pariu, pentru ca Executivul a reusit sa-si atinga obiectivul.

LICITATIE. Ieri, automobilul de lux a fost scos la licitatie, urmand ca banii obtinuti din vanzarea masinii sa fie donati de presedintele PSD pentru dotarea salilor de sport. Autoturismul a fost transportat joi seara la sediul reprezentantei Mercedes din Bd Expozitiei, unde a fost scos la vanzare, pretul acestuia ridicandu-se la aproximativ 80.000 de euro. El nu a fost niciodata folosit de Nastase, stand multa vreme parcat in curtea Guvernului.

PROTEST. Alianta PNL-PD a protestat insa fata de intentia lui Adrian Nastase de a scoate la licitatie autoturismul Mercedes, pe motiv ca acest demers este ilegal. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, apreciaza, prin intermediul unui comunicat de presa, ca ilegalitatea consta in faptul ca fostul premier nu a declarat cadoul in termenul de 30 de zile si nici nu l-a rascumparat, asa cum prevede Legea 251/2004. "Ii atragem atentia lui Adrian Nastase asupra faptului ca se afla in acest moment in posesia ilegala a unui bun pe care, pe cale de consecinta, nu il poate instraina. Solicitam pe aceasta cale domnului Adrian Nastase sa rascumpere autoturismul, dupa care ii va putea da orice destinatie crede de cuviinta", afirma Nicolaescu.

REACTIE. Replica lui Nastase nu a intarziat sa apara. Intr-un comunicat remis presei se arata ca prevederile Legii nr. 251/2004 nu se pot aplica in acest caz, deoarece pariul a fost facut in nume personal si nu "in cadrul unor activitati de protocol, in exercitarea mandatului sau a functiei", asa cum prevede legea. "Ceea ce nu s-a inteles pana acum de catre cei care se pretind cunoscatori ai legii este ca autoturismul nu figureaza pe numele meu, el urmeaza a fi pus in vanzare de catre domnul Ion Tiriac, iar banii obtinuti ii voi dona pentru finalizarea unei sali de sport", a explicat Nastase.
×
Subiecte în articol: observator nastase tiriac