x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O asociere de firme românești, câștigătoarea licitației pentru modernizarea Gării de Nord

O asociere de firme românești, câștigătoarea licitației pentru modernizarea Gării de Nord

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2023   •   21:15
O asociere de firme românești, câștigătoarea licitației pentru modernizarea Gării de Nord
Sursa foto: @ndtvfeed

O asociere de firme românești a câștigat licitația pentru modernizarea Gării de Nord, anunță CFR Infrastructură. Oferta depusă este în valoare de peste 400 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările vor fi finalizate în următoarele 55 de luni, dintre care nouă sunt pentru proiectare.

„A fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare/consolidare/reabilitare a stației CF gara de Nord - Etapa I, un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, prin Programul transporturi (PT). Oferta depusă de asocierea de firme românești SC GDO MOV Impex SRL - SC Omega Cert Sistem SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii”, transmite CFR Infrastructură.

Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni, dintre care nouă luni pentru proiectare și 46 de luni pentru execuție.

Etapa I a programului de modernizare include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate publicului călător și activități comerciale, respectiv Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu), Corp B (central, coloane, casele de bilete clasa I) și Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Giviței).

Principalele lucrări de modernizare vizează modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor din stația de călători București Nord, reabilitarea construcțiilor monument cu valoare istorică, crearea unor spații verzi centrale, cu zonă de așteptare pentru publicul aflat în tranzit, regenerarea zonei aferente stației de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city, modernizarea spațiilor destinate publicului călător, inclusiv facilițăți pentru persoanele cu dizabilități, asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători - balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, lifturi, sisteme de control acces, sisteme noi de ventilație/încălzire, modernizarea sistemului de iluminat și a instalațiilor electrice, sanitare, termice etc, precum și modernizarea sistemului de informare a publicului călător și a echipamentului de telecomunicații.

„Prin implementarea acestui important program, staţia de cale ferată București Nord, inclusiv clădirile aferente acesteia, va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuți de standardele şi legislaţia europeană în vigoare”, încheie CFR Infrastructură.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gara de nord modernizare