x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Genică Boerică, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Genică Boerică, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

22 Mai 2012   •   11:33
Genică Boerică, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Omul de afaceri craiovean Genica Boerica, cel care l-a denuntat la DNA pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "matusa Tamara" - in care fostul demnitar a fost achitat de instanta suprema - a fost condamnat, azi, de magistratii Tribunalului Dolj, la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar privind o rambursare ilegala de TVA de 1,1 milioane de lei. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Dolj, Genica Boerica a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare, el fiind acuzat de delapidare, inselaciune si evaziune fiscala.

In acest dosar au fost condamnati si complicii lui Genica Boerica, anunta Mediafax. Este vorba despre Radu Dragan, Aurel Dorian Prie si Florentin Sargarodschi. Astfel, Radu Dragan a fost condamnat la patru ani de inchisoare, Aurel Dorian Prie, la cinci ani si sase luni de inchisoare, iar Florentin Sargarodschi, la trei ani si sase luni de detentie.

Potrivit Politiei Romane, in cursul anului 2004, omul de afaceri Genica Boerica, impreuna cu Radu Dragan si Aurel Dorian Prie, au constituit un grup infractional organizat si au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, in suprafata de 25 de hectare, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat si obtinut, de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, o rambursare ilegala de TVA, in valoare de 1,12 milioane de lei, suma ce a fost virata in contul unei societati comerciale din Craiova, administrata de Dragan Radu.

Anchetatorii au mai stabilit ca din cei 1,1 milioane de lei, 270.000 de lei au fost folositi de Genica Boerica la lucrarile de renovare si imbunatatire a vilei proprii din Poiana Brasov, 600.000 de lei au fost transferati in contul unei societati din Bucuresti administrate de Radu Dragan, societate care era folosita uzual pentru spalarea banilor proveniti din afaceri ilicite, iar 100.000 de lei i-a revenit lui Aurel Prie.

×