x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghinea îi invită pe social-democrați la sediul ministerului, pentru a citi cea mai recentă versiune a PNRR

Ghinea îi invită pe social-democrați la sediul ministerului, pentru a citi cea mai recentă versiune a PNRR

de Alice Petrescu    |    24 Mai 2021   •   13:34
Ghinea îi invită pe social-democrați la sediul ministerului, pentru a citi cea mai recentă versiune a PNRR
Sursa foto: Hepta

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat pe pagina sa de Facebook că anexele tehnice și componentele extinse ale PNRR vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni, iar România va depune documentul la 31 mai.

 

Ministrului Investiţiilor, mai spune că cele mai multe state UE care au depus deja planul lor "au ales să nu publice variantele extinse ale componentelor nici măcar după depunerea oficială, au publicat doar sinteze."  

"Aşa cum am explicat deja în mai multe comunicate de presă, MIPE dezvoltă componentele împreună cu ministerele de linie, avem discuţii cu Comisia Europeană, primim comentarii, lămurim ce e de lămurit, negociem ce e de negociat şi revenim cu o nouă iteraţie. Tot acest proces are ca scop ca la momentul trimiterii oficiale să avem un document matur. Niciun alt stat membru al UE nu a publicat documente de lucru", a mai spus Cristian Ghinea.


Ghinea a mai anunțat că un tabel cu stadiul actual al PNRR, care sintetizează "etapa de parcurs pentru fiecare capitol", este publicat pe pagina de Internet a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În plus ministrul îi invită pe social-democrați la sediul ministerului, pentru a citi cea mai recentă versiune a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce PSD a insistat ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

„Facem astăzi un gest de transparență fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanții PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iterație aflată în lucru cu Comisia Europeană”, a mai spus Cristian Ghinea.

Premierul Florin Cîţu declara la începutul lunii mai, că la toate capitolele, au fost reduse sumele din PNRR, iar acesta se încadrează în 29,2 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea