x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, către judecătorii ÎCCJ: "M-am făcut băiat cuminte", "România are de pierdut prin încarecerarea mea"

Gigi Becali, către judecătorii ÎCCJ: "M-am făcut băiat cuminte", "România are de pierdut prin încarecerarea mea"

27 Mai 2013   •   20:47
Gigi Becali, către judecătorii ÎCCJ: "M-am făcut băiat cuminte", "România are de pierdut prin încarecerarea mea"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Gigi Becali a vorbit aproape o oră la instanţa supremă, în ultimul cuvânt din dosarul "Valiza", mărturisindu-le judecătorilor că au reuşit să-l sperie, că s-a făcut "băiat cuminte" şi că România are de pierdut odată cu încarcerarea sa.

Pledoaria lui Becali a fost, practic, un discurs în care acesta a făcut mai multe mărturisiri despre viaţa sa, succese şi insuccese, precum şi despre cum vede perioada următoare.

Astfel, conform Mediafax, el le-a mărturisit judecătorilor că a greşit, că pe parcursul vieţii sale a scăpat de mai multe vicii şi că, încet-încet, s-a îndreptat către credinţă.

Totodată, Gigi Becali le-a arătat magistraţilor că a învăţat din greşelile care l-au costat, până în prezent, trei dosare penale, precum şi din cele ce i se impută în altele precum Arcom Bucureşti sau Avicola Iaşi.

Finanţatorul Stelei a mai spus, girând cu cuvântul său de onoare, că nu va fi un deranj pentru opinia publică dacă judecătorii vor dispune suspendarea executării pedepsei finale.

în opinia lui Becali, România ar avea de pierdut dacă el ar rămâne încarcerat: "Se pierd milioane de euro din Steaua şi posibila calificare. Condamnarea mea... Ce rost are? Unde este Becali mai folositor?"

"Eu, de când am intrat în fotbal, am cam făcut curăţenie, s-a terminat şi cu corupţia în arbitraj. Am adus bani europeni în fotbalul românesc, cam 70-80 de milioane de euro. Ţelul meu şi visul meu erau să intrăm în Liga Campionilor şi să aduc Real Madridul la Bucureşti", le-a mai spus Becali judecătorilor.

Acesta a mai spus că a fost şi nedreptăţit în România, dând ca exemplu episodul din viaţa sa când a dorit să-şi înfiinţeze o televiziune: "Am vrut şi eu, ca tot românul, să fac o televiziune. Am demarat proiectul. Am pregătit banii, aproximativ cinci miloane de euro, m-au chemat la CNA. Vroiam să fac o televiziune fără publicitate, pentru moralitate şi dreptate în România. M-au chemat de două ori la CNA, că ce, că cum? Până la urmă n-am mai putut să fac nimic".

În finalul discursului, Gigi Becali a arătat că ar dori să fie aproape de familie, să respecte toate condiţiile şi obligaţiile impuse de instanţă în eventualitatea stabilirii unei pedepse definitive cu suspendare şi le-a urmat cele bune celor cinci judecători din acest dosar.

×
Subiecte în articol: gigi becali dosarul valiza ICCJ