x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, la Bruxelles

Gigi Becali, la Bruxelles

de Violeta Fotache    |    27 Iun 2009   •   00:00
Gigi Becali, la Bruxelles
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Europarlamentarul Gigi Becali poate să plece la Bruxelles pentru a-şi exercita dreptul de a participa la lucrările Parlamentului European. Au decis aşa judecătorii Tribunalului Bucureşti, care i-au ridicat ieri interdicţia de a părăsi ţara. Verdictul este definitiv.



Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a ridicat vineri lui Gigi Becali interdicţia de a părăsi ţara, dar va trebui să se prezinte periodic la Inspectoratul de Poliţie Ilfov. Totodată, judecătorii i-au pus în vedere încă o dată că el nu are voie să ia legătura cu părţile vătămate din cadrul acestui proces.

Iniţial, Gigi Becali a pierdut procesul la Judecătoria Sectorului 1, instanţa respingându-i cererea de a i se ridica interdicţia pentru ca politicianul să-şi înceapă activitatea în Parlamentul European, în urma câştigării unui mandat de europarlamentar la alegerile de la 7 iunie. Becali a atacat însă soluţia instanţei de fond la Tribunal, cu recurs.

S-A INTERESAT DACĂ JUDECĂTORUL E DREPT
În susţinerea demersului său, Gigi Becali a declarat în faţa instanţei că este discriminat de procurori, întrucât pentru doi bodyguarzi ai săi s-a ridicat deja controlul judiciar. "M-am interesat de dumneavoastră şi am aflat că sunteţi drept. Aşa îmi place să mă judec, judecătorul să comunice cu mine", a spus Gigi Becali în instanţă. În replică, preşedintele completului de judecată i-a răspuns că legea prevede ca magistratul să tacă în sala de judecată.

La ieşirea din sala de judecată, Gigi Becali s-a arătat încântat de judecători pentru că au fost comunicativi şi dornici să-l asculte. "Decizia de astăzi este ceva normal, în anormalitate, în ţara românească. Până acum era circ şi batjocură. Până acum au fost judecători care nici măcar nu merită să intre în sălile de instanţă. Justiţia nu putea lua altă decizie decât să-mi dea dreptate, pentru că aşa era normal, ca Gigi Becali să poată să se ducă în Parlamentul Europei", a spus omul de afaceri.

DU-TE-VINO LA BRUXELLES
Europarlamentarul a anunţat că mai întâi va pleca la Monte Carlo, în vacanţă cu familia. Iar la Bruxelles va pleca la 14 iulie. "Primul lucru pe care-l voi face când voi ajunge acolo va fi să spun «Tatăl nostru», pentru a mă ajuta să-mi îndeplinesc mandatul cu demnitate şi onoare", a spus Becali. El are şi o surpriză pentru alegătorii săi cu privire la ce va face concret pentru România:

"Nu pot să spun pentru că este secret şi nu vreau să-mi fure cineva secretul. Nu vreau să le spun nici alegătorilor, vreau să le fac o surpriză", a spus Gigi Becali.

Europarlamentarul a acceptat fără să crâcnească inconvenientul de a se prezenta periodic la autorităţile române: "Nu-i nimic. Mă duc, stau trei zile la Bruxelles, mă întorc. Mă duc, stau trei zile, mă întorc...".

Gigi Becali a stat în arest preventiv în perioada 3-17 aprilie, într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate în mod nelegal. El este acuzat că şi-a instigat gărzile să îi prindă pe hoţii maşinii sale.

Astfel, potrivit Parchetului Tribunalului Capitalei, trei persoane au fost urmărite şi urcate cu forţa în maşini, una dintre acestea a fost împuşcată în picior, apoi au fost duse în faţa lui Gigi Becali, în sediul PNG din cartierul Pipera, unde au fost puse să dea declaraţii că ei sunt cei care i-au furat maşina lui Becali.

×
Subiecte în articol: observator gigi becali gigi becali