x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali rămâne în arest!

Gigi Becali rămâne în arest!

de Violeta Fotache    |    15 Apr 2009   •   00:00

După şapte ore de deliberări, magistraţii au decis: Gigi Becali rămâne în arest. Magistraţii au respins astfel cererea de eliberare condiţionată formulată de avocaţi.



Ioan Becali: "Totuşi, Gigi Becali nu este criminalul ţării!"
"Cum să mai fim şocaţi după atîtea încercări? Vom respecta decizia justiţiei. Ne pare rău, dar sperăm ca celelalte demersuri ale avocaţilor să aducă alt rezultat.

Sînt destule demersuri pînă la terminarea celor 30 de zile. Mai este o cale, dacă nu chiar două. Pe cauţiune nu ştiu dacă se poate admite cu asemenea acuze.

Deocamdată ne conformăm cu această decizie, ne gîndim cum să calmăm familia, soţia, copii, mătuşa şi aşa mai departe. Familia noastră a trecut peste unele lucruri mai importante, aşa că vom trece şi peste asta.

Optimişti eram de la primele încercări de eliberare, aşa că am fost întotdeauna optimişti. Văd că e mai bine totuşi să fim realişti. Totuşi, Gigi Becali nu este criminalul ţării!". 


Gheorghiţă Mateuţ:  "Vom face alte cereri, de eliberare provizorie. Întotdeauna există o şansă"
Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Gigi Becali, s-a declarat dezamăgit de decizia judecătorilor şi a spus că nu renunţă, urmînd a fi formulată o nouă cerere de punere în libertate.
"Nu mă aşteptam. Mă aşteptam ca, în ultimul moment, judecătorii să ia decizia corectă. Decizia nu este definitivă, urmînd a fi atacată o dată cu fondul cauzei. Deocamdată vom face alte cereri, de eliberare provizorie. Întotdeauna există o şansă", a spus Gheorghiţă Mateuţ la Realitatea TV.

 
Gigi Becali s-a comparat cu Iisus: " Hoţii, Barabas, sunt liberi şi eu, pe cruce"


Omul de afaceri Gigi Becali, ajutat de avocaţii săi, a încercat ieri la Judecătoria Sectorului 1 să-şi obţină eliberarea din arestul preventiv. El nu a ratat ocazia să vorbească despre rugăciuni şi împărtăşanie, ba chiar s-a comparat cu Iisus.

Gigi Becali a fost dus ieri-dimineaţă la Judecătoria Sectorului 1 cu cătuşe la mâini pentru judecarea cererii de revocare a arestării preventive. Becali a reafirmat în faţa magistraţilor că nu a dat nici un ordin ca persoanele care i-au furat maşina să fie bătute şi că singurul lucru pe care l-a făcut a fost să le dea whisky şi 500.000 de lei vechi pentru taxi, ca să se ducă acasă. El nua pierdut ocazia ca, în faţa completului de judecată, să se compare pur şi simplu cu Iisus.

"Avocatul m-a îndrumat să nu spun prea multe. Am dat ordin să nu se atingă de ei, dar nu m-au ascultat, deci sunt aici pentru că nu sunt un bun conducător. Eu n-am dat ordin să fie bătuţi, am zis să le dea whisky. Aici, în faţa lui Dumnezeu, îi iert şi pe hoţi, şi pe judecători. Să mă ierte Dumnezeu că mă compar public cu Iisus pe cruce - eu la puşcărie, şi hoţii liberi. Procurorii şi judecătorii vor fi judecaţi în faţa lui Dumnezeu. Fiecare va răspunde pentru tot ce mi s-a întâmplat, eu îi iert, fie că sunt judecători, procurori sau hoţi, eu îi iert", a spus Gigi Becali.

"Să mă ierte Dumnezeu că fac comparaţia asta atunci când Pilat din Pont a spus că Barabas să fie liber şi Hristos pe cruce. Spun asta pentru că hoţii, Barabas, sunt liberi şi Becali, pe cruce, aici, în boxă. Vor da socoteală pentru tot ce au făcut", a mai spus finanţatorul Stelei. Neexcluzând posibilitatea de a eşua în încercarea de a-şi petrece acasă sărbătorile de Paşti, Becali a arătat instanţei care ar fi avantajul de a fi în arest în Săptămâna Patimilor:

"Va fi cea mai curată împărtăşanie pe care o iau, pentru că acolo, în arest, nu prea ai ce păcate să faci". "Să judecaţi cu curaj acest caz!", a zis Becali în finalul pledoariei sale. Înaintea lui, avocaţii au atacat mandatul de arestare invocând mai multe vicii de procedură care ar fi fost făcute de anchetatori şi de judecători pe parcursul cercetării. Apărătorii au susţinut că "opinia publică este indignată nu de presupusa faptă pentru care a fost arestat, ci tocmai de faptul că finanţatorul a fost arestat".

Reiterând motivele de la recurs, în plus avocaţii au mai arătat că Gigi Becali nu putea influenţa în nici un fel ancheta şi că, indiferent de situaţie, el nu s-ar fi sustras niciodată de la cercetarea penală. Marcel Popa, bodyguardul lui Gigi Becali a fost arestat ieri pentru 29 de zile.

LIBERTATE, PENTRU EUROPARLAMENTARE
Nici nu pronunţase instanţa un verdict în legătură cu cererea de revocare a mandatului de arestare emis pe numele lui Gigi Becali, că apărătorii patronului FC Steaua au demarat o altă încercare de eliberare a clientului lor.

Astfel, Mariana Ştefan, avocatul ales de Corneliu Vadim Tudor pentru a-l reprezenta cât mai bine pe noul său partener de "coaliţie", a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere de înlocuire a mandatului de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi ţara.

Motivarea acestei noi solicitări constă în aceea că Gigi Becali ar fi un "candidat eligibil" pe listele PRM. Cererea va fi judecată la 17 aprilie. Instanţa s-a pronunţat: Becali rămâne în arest.

×
Subiecte în articol: observator gigi becali gigi becali