x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Google sărbătorește 194 de ani de la nașterea fizicianului Leon Foucault, inventatorul pendului (VIDEO)

Google sărbătorește 194 de ani de la nașterea fizicianului Leon Foucault, inventatorul pendului (VIDEO)

18 Sep 2013   •   09:36
Google sărbătorește 194 de ani de la nașterea fizicianului Leon Foucault, inventatorul pendului (VIDEO)

Leon Foucault, născut pe 18 septembrie 1819, a fost un fizician și astronom frnacez care a reușit să dovedească datorită pendulului său faptul că pământul se învârte în jurul propriei axe. Google îl sărbătorește pe Leon Foucault printr-un doodle special.

Leon Foufault născut la Paris sub numele de Jean Bernard Leon Foucault a devenit celebru în principal datorită studiilor și experimentelor sale în domeniul fizicii. El a încercat să devină medic și chiar a început să studieze medicina, dar se pare că avea o frică de sânge pe care nu și-a putut-o înfrâna așa că s-a reorientat spre fizică.

rimele realizări notabile au fost alături de A.H.L. Fizeau, alături de care a inventat aparatul Fizeau-Foucault, cu ajutorul căruia a măsurat viteza luminii și a arătat că lumina circulă mai încet prin apă.

Cea mai mare realizare a sa ca fizician a fost în 1851, celebrul Pendul al lui Foucault. Un dispozitiv foarte simplu, dar care a demonstrat că pământul se învârte și în jurul propriei axe nu doar în jurul soarelui.

×