x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Ambulanţă transformată în dric cu girofar

Gorj: Ambulanţă transformată în dric cu girofar

de Gabriela Mladin    |    12 Mai 2009   •   00:00
Gorj: Ambulanţă transformată în dric cu girofar

Consilierii locali din comuna Urdari au aprobat de curând iniţiativa primarului, Mihai Calotă, de a deţine un dric. Pentru binele comunităţii, cei 12 aleşi au decis în unanimitate să transforme o ambulanţă veche într-un car mortuar.



Cum vestea într-o localitate mică circulă repede, pe adresa Primăriei au apă­rut deja rezervările pentru transportul la groapă în cimitir. O ambulanţă veche de peste 20 de ani primită de la o firmă austriacă va fi transformată în maşină mortuară ce va "de­ser­vi" localnicii din Urdari.

Cum în comună nu prea există posibili­tăţi reale de transport al morţilor către locul de veci, primarul comunei a luat de­cizia de a re­fo­losi ambulanţa abandonată în curtea Pri­măriei: "Este foarte ve­che am­bulanţa, dar funcţionează. Nu a fost folosită de ani în şir la transportul bolna­vilor la spital, pentru că avem în apro­pie­re unitate medi­ca­lă care vine imediat la cazuri", a declarat primarul din Urdari, Mi­hai Calotă.

Imediat după aprobarea proiectului, ambulanţa a fost băgată în service pentru reparaţii. Maşina a fost vopsită în negru. Girofarurile vor fi funcţionale, iar spaţiul din interior este încăpător, spune primarul. Vor avea loc şi apropiaţii mortului să-l însoţească până la locul de veci. În curând dricul va fi gata şi poate fi folosit.

DEJA EXISTĂ CLIENŢI

Şofer pe maşina mortuară va fi un angajat de la Primărie, care va face benevol această muncă. Preţul plătit pentru modernizarea dricului este foarte mic, doar vopseaua fiind cumpărată chiar din buzunarul edilului-şef.

Cum pe oameni nu-i va costa nimic să împrumute maşina la necaz, primul client s-a şi înscris pe listă. Un localnic din Urdari, care a auzit de ideea primarului, s-a "bucurat" că va avea ocazia să fie dus la groapă într-o maşină mortuară proaspăt vopsită: "Eu vreau să fiu primul care e dus la groapă cu dricul. E o idee bună, zic eu, şi abia aştept să mă ducă cu sicriul la cimitir în maşina aia de cărat morţii", a spus nea Leucă, unul dintre săteni.

×
Subiecte în articol: observator