x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Cantine şcolare, închise

Gorj: Cantine şcolare, închise

de Gabriela Mladin    |    29 Sep 2009   •   00:00

Alte două cantine ale unităţilor şcolare din judeţul Gorj au fost închise de inspectorii sanitar-veterinari după ce în bucătării au fost descoperite condiţii neigienice de preparare a mâncării.

Din ele, apa curentă şi depozitele frigorifice lipseau cu desăvârşire. Săptămâna trecută, cantina unui alt liceu care deservea 50 de elevi a fost închisă de inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică.

În urma controalelor efectuate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor din Gorj, două cantine ale unităţilor şcolare din oraşul Târgu-Cărbuneşti au fost închise. Este vorba despre cantina unei grădiniţe cu program prelungit, unde s-a descoperit că din bucătărie lipsesc apa curentă şi aparatura frigorifică pentru păstrarea în siguranţă a alimentelor. În vederea remedierii problemelor, inspectorii au acordat termen de 30 de zile, timp în care bucătăria va fi închisă.

Cea de-a doua cantină descoperită cu probleme este cea a Grupului Şcolar Tudor Arghezi, respectiv liceul din localitate. Aici, inspectorii au avut surpriza să constate că unitatea funcţiona fără autorizaţie, iar condiţiile în care se prepara mâncarea puteau duce oricând la declanşarea toxiinfecţiilor alimentare. În acest caz, activitatea cantinei a fost suspendată definitiv.

Cei 40 de preşcolari şi liceeni care mâncau la aceste cantine vor primi hrană rece.

×
Subiecte în articol: observator