x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj – Salubrizarea cursurilor de ape

Gorj – Salubrizarea cursurilor de ape

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00

Prefectul Gorjului, Ştefan-Marian Popescu-Bejat, a atenţionat primarii celor 70 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ în legătură cu obligativitatea salubrizării cursurilor de ape.



Prefectul Gorjului, Ştefan-Marian Popescu-Bejat, a atenţionat primarii celor 70 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ în legătură cu obligativitatea salubrizării cursurilor de ape.

Potrivit scrisorii transmise ieri de prefect, primarii, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, trebuie să dispună în regim de urgenţă, la nivelul localităţilor, realizarea de lucrări pentru îndepărtarea depozitelor de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă din intravilan. O atenţie deosebită trebuie acordată secţiunilor de scurgere ale podurilor şi podeţelor, luându-se toate măsurile pentru evitarea producerii de evenimente care să pună în pericol populaţia, construcţiile sau mediul. "Măsura are în vedere prognoza meteorologică, potrivit căreia în luna martie vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii (peste 60 de litri pe metru pătrat), combinate, în unele zone, cu topirea stratului de zăpadă, ce pot conduce la inundaţii", a precizat, pentru Rompres, prefectul Ştefan-Marian Popescu-Bejat.


COMISII. În perioada 15 februarie -1 martie, comisii alcătuite din reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Gărzii de Mediu, Ministerului Internelor, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea prefecţilor, vor efectua controale în toate localităţile din ţară, privind modul cum s-a desfăşurat acţiunea de salubrizare a cursurilor de apă. Acolo unde se va constata existenţa deşeurilor sau a materialului lemnos care, prin antrenare, pot obtura secţiunea de scurgere a apelor mari, conducând la pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, se vor aplica sancţiuni drastice.

×
Subiecte în articol: verde!