x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva Dacia: Judecarea procesului privind legalitatea, amânată

Greva Dacia: Judecarea procesului privind legalitatea, amânată

de Jurnalul National    |    02 Apr 2008   •   00:00

Magistraţii Tribunalului Argeş au amânat şi azi, la al doilea termen al procesului intentat de administraţia Dacia Automobile împotriva sindicaliştilor, judecarea pe fond a cauzei, transmite Mediafax.

Avocatul sindicatului ceruse sesizarea Curţii Constituţionale în acest caz, invocând faptul că în legea conflictelor de muncă nu este prevăzut ce se întâmplă cu greviştii după încheierea conflictului. Liderii sindicali le-au spus magistraţilor că se tem de eventuale presiuni şi răzbunări ale administraţiei faţă de cei care au declanşat greva. Instanţa a respins ca nefondată cererea sindicatului, şi a decis amânarea judecării pe fond a dosarului, pentru 9 aprilie.

          
 

Cluj: Tânăr cercetat pentru rele tratamente aplicate unui câine 

Un tânăr din Cluj este cercetat pentru furt şi agresiune faţă de un animal, după ce a lovit câinele care păzea un depozit din care bărbatul fura,  transmite Mediafax.  Potrivit unui comunicat transmis, azi, de Biroul de Presă al IPJ Cluj, un bărbat din Bonţida, judeţul Cluj, a depus, în urmă cu două zile, o plângere la Poliţia din localitate, în care arăta că persoane necunoscute au pătruns în atelierul său şi au furat mai multe bunuri.

Conform sursei citate, Dalior M., de 32 de ani, din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea, care locuieşte fără forme legale în comuna Bonţida, este suspectat că a intrat prin efracţie de două ori, în noiembrie 2007, respectiv la sfârşitul lunii martie 2008, în atelierul lui Elemer V. şi a furat bunuri în valoare de peste 14.000 lei.

 

Paza atelierului era asigurată de un câine ciobănesc mioritic, care era legat cu lanţ de uşa de la intrarea în atelier. Dalior M. este acuzat că, pentru a intra în atelier, a lovit câinele cu un par de mai multe ori, după care l-a blocat într-o cuşcă.          

×
Subiecte în articol: observator