x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva din Ungaria afectează România

Greva din Ungaria afectează România

de Jurnalul National    |    06 Feb 2008   •   00:00

Două trenuri internaţionale care circulă între Bucureşti şi Budapesta şi, respectiv, Viena, vor avea, astăzi, traseul modificat din cauza grevei feroviarilor maghiari,



Două trenuri internaţionale care circulă între Bucureşti şi Budapesta şi, respectiv, Viena, vor avea, astăzi, traseul modificat din cauza grevei feroviarilor maghiari, a informat Ministerul Transporturilor. Astfel, trenul Rapid 346-1/346 Bucureşti ­ Viena va circula miercuri între Bucureşti  Nord ­ Curtici ­ Lokoshaza  şi va fi anulat pe relaţia Lokoshaza ­ Budapesta ­ Viena. De asemenea, trenul Rapid 370-1/370 Bucureşti ­ Budapesta va circula miercuri pe relaţia Bucureşti Nord ­ Curtici ­ Lokoshaza, dar va fi anulat între Lokoshaza şi Budapesta.
Potrivit Ministerului Transprturilor, în relaţia CFR ­ compania naţională a căilor ferate MAV circulă zilnic un număr de 42 de trenuri în trafic internaţioanal care tranzitează prin staţiile de frontieră Curtici ­ Lokoshaza, Episcopia-Bihor ­ Biharheresztes, Valea lui Mihai ­ Nyirabrany, Carei-Tiborszallas şi Salonta-Kategyan.
Începând din 31 ianuarie, ora 16:00, în activitatea MAV au apărut perturbări majore din cauza unor mişcări de protest ale federaţiilor sindicale. Dacă la 1 februarie a fost afectată circulaţia a zece trenuri, la 4 februarie a 40, marţi a fost afectat mersul tuturor celor 42 de trenuri.
Ministerul Transporturilor susţine că CFR Călători nu a fost anunţată în mod oficial, până în prezent, asupra modificărilor în circulaţie, iar din contactele neoficiale, partenerii MAV nu pot oferi relaţii precise şi competente.
CFR Călători a luat măsura de asigurare a trenurilor în circulaţie cu vagoane proprii şi a vagoanelor necesare a fi furnizate de alte administraţii feroviare vecine, precum şi toate măsurile tehnice care se impun.
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a comunicat, marţi, că, potrivit datelor furnizate de Direcţia Poliţiei Transporturi, personalul căilor ferate maghiare este în grevă din 4 februarie, ora 4:00.
Din această cauză, trenurile internaţionale de călători şi marfă înregistrează întârzieri mari atât la intrarea, cât şi la ieşirea de pe teritoriul României. Totodată, mai multe trenuri internaţionale care circulă prin Ungaria şi pe teritoriul României au fost anulate, marţi, pe anumite tronsoane.
În aceste condiţii, au fost luate măsuri specifice pentru preîntâmpinarea unor evenimente negative ce ar putea să apară pe fondul nemulţumirii călătorilor aflaţi în tranzit faţă de aceste întârzieri. Până în prezent nu au fost înregistrate evenimente deosebite cu ocazia desfăşurării grevei personalului feroviar din Ungaria, precizează Centrul Infotrafic.
Agenţia MTI a relatat, marţi, că angajaţii companiei naţionale a căilor ferate din Ungaria MAV continuă greva naţională după ce, cu o zi în urmă, reprezentanţii sindicatului VDSZSZ nu au reuşit să ajungă la un acord în cadrul negocierilor salariale cu conducerea societăţii.

×
Subiecte în articol: observator