x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47

Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47

24 Apr 2013   •   13:28
Greva foamei la Uzinele Sodice Govora: Numărul salariaţilor care protestează a ajuns la 47
Sursa foto: valcea1.ro

Numărul salariaţilor aflaţi în greva foamei la Uzinele Sodice Govora a ajuns la 47, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri în fabrică aflându-se o echipă de control de la Ministerul Muncii, care va discuta cu salariaţii şi angajaţii uzinelor.

Luni, liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, a intrat în greava foamei, iar marţi au recurs la această formă de protest alţi 30 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora. Celor 31 de salariaţi aflaţi în greva foamei li s-au alăturat alte 16 persoane, în cursul zilei de miercuri, cei 47 de grevişti ai foamei aflându-se în două corturi amplasate în faţa pavilionului administrativ al societăţii.

Miercuri, la Uzinele Sodice Govora au ajuns reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii din Ministerul Muncii, care vor discuta cu salariaţii şi conducerea unităţii.

"Sunt 47 de salariaţi în greva foamei, iar în acest moment încercăm să intrăm la discuţii cu cei de la Inspecţia Muncii veniţi de la Bucureşti, de la Ministerul Muncii. Dacă nu vom ajunge la rezultate concrete, angajaţii vor continua conflictul de muncă, iar începând cu mâine, ora 7.00, vom intra în grevă generală cu intreruperea activităţii, pe perioadă nedeterminată. Acum se lucrează la Govora, sunt comenzi, este profit, dar conducerea nu respectă legislaţia muncii", a declarat preşedintele Sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, potrivit Mediafax.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora solicită încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, "în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile de exploatare", menţinerea numărului de locuri de muncă, cu personal angajat existent la 15 februarie 2013, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea acordurilor, a protocoalelor şi a actelor adiţionale încheiate cu sindicatul şi respectarea perioadei concediului de odihnă.

Acţionarul majoritar Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varşovia, cu 92,9% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte AVAS, cu 0,68% din titluri. La Uzinele Sodice Govora sunt produse toate tipurile de sare.

×