x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva profesorilor - Incep negocierile

Greva profesorilor - Incep negocierile

de Eugenia Mihalcea    |    09 Noi 2005   •   00:00

Greva profesorilor continua pe termen nelimitat. Sindicatele din invatamant s-au intalnit ieri cu premierul, dar fara nici un rezultat. Cele patru federatii sindicale au decis continuarea protestelor si pe parcursul negocierilor cu Guvernul, care incep astazi.

Greva profesorilor continua pe termen nelimitat. Sindicatele din invatamant s-au intalnit ieri cu premierul, dar fara nici un rezultat. Cele patru federatii sindicale au decis continuarea protestelor si pe parcursul negocierilor cu Guvernul, care incep astazi. Mai mult decat atat, unii profesori de la sate au preferat sa faca ore ieri, de frica sa nu li se scada prea multi bani din salariu pe perioada grevei. In principiu, pentru o singura zi de greva, un profesor scoate din buzunar sau, mai bine zis, taie de pe fluturasul de salariu 300.000 de lei.

ALBA. In 17 unitati de invatamant din judetul Alba, printre care Liceul Sportiv din Sebes si Grupul Scolar de Cooperatie Alba-Iulia, nici un profesor sau invatator nu se afla in greva, dupa cum a precizat inspectorul adjunct. "Am vorbit cu liderii sindicali din acele zone si ni s-a spus ca unii dintre dascali nu au intrat in greva, motivandu-si gestul prin faptul ca se apropie sarbatorile si au nevoie de bani. Acest lucru s-a intamplat in special in zonele sarace din mediul rural sau din Muntii Apuseni", a declarat inspectorul Elena Ignat.

Ieri, profesorii si studentii din Bucuresti au protestat in fata sediului Parlamentului.

×
Subiecte în articol: observator