x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă RATB: Tramvaiele, înlocuite cu autobuze

Grevă RATB: Tramvaiele, înlocuite cu autobuze

de Monica Andrei Capatos    |    31 Mai 2010   •   00:00
Grevă RATB: Tramvaiele, înlocuite cu autobuze

Greva angajaţilor de la metrou se va desfăşura mâine între orele 4:00 şi 12:00, astfel că se va încheia cu patru ore mai devreme decât fusese programată iniţial, decizia fiind luată în urma solicitării Fundaţiei Salvaţi-vă îngerii, care organizează un concert umanitar la data de 1 iunie 2010 în Piaţa Constituţiei, având ca scop strângerea de fonduri pentru construirea Noului Spital "Marie Curie". Decizia a fost luată de Federaţia Sindicatelor din Transporturi Publice ATU România (Sindicatele din Metrou şi RATB).

Cum o parte din angajaţii RATB care lucrează în transportul electric, tramvaie şi troleibuze, vor fi astăzi în grevă, vor fi luate măsuri pentru a nu bloca transportul în comun în Capitală. Astfel, zonele deservite de tramvaie vor fi suplinite prin linii de autobuze. Pe Bulevardele 1 Decembrie 1918, Basarabia şi Calea Călăraşilor circulă în mod normal tramvaiele 19, 40, 56, astăzi vor funcţiona liniile autobuzelor 619 (pe traseul liniei 19), 640 (pe traseul liniei 40) şi 656 (pe traseul liniei 56).

Pe Bulevardul Aerogării, Strada Barbu Văcărescu, va funcţiona linia de autobuze 605 în locul tramvaiului 5. În Prelungirea Ferentari, Calea Ferentari, între Zeţari şi Calea Rahovei, unde circula tramvaiul 8, va fi linia de autobuze 608. Pe Calea Giuleşti, deservită de linia tramvaiului 44, va fi linia de autobuze 644. Traseele iniţiale ale autobuzelor şi troleibuzelor rămân neschimbate. În zonele deservite de reţeaua de metrou, liniile de autobuze vor funcţiona cu un parc suplimentar de 15%-20%. Dacă va fi nevoie vor fi introduse pe traseu linii speciale, care îi vor prelua pe bucureşteni din cartierele aglomerate ale Capitalei.

Trafic blocat
Circulaţia în zona intersecţiei Bulevardului Vasile Milea cu Strada Economu Cezărescu va fi închisă în perioada 01.06.2010, ora 00:00 - 31.07.2010, ora 24:00. Scopul este acela de a realiza lucrările la rampele de legătura ale Pasajului Basarab cu Şoseaua Grozăveşti. Accesul pe tronsonul Bulevardului Vasile Milea, cuprins între Iuliu Maniu şi Strada Economu Cezărescu, va fi permis numai riveranilor. Devierea traficului se va face pe rutele ocolitoare deja instituite.

×
Subiecte în articol: observator