x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă spontană la CFR Braşov. Aproape 2000 de angajaţi au întrerupt lucrul

Grevă spontană la CFR Braşov. Aproape 2000 de angajaţi au întrerupt lucrul

17 Apr 2013   •   08:59
Grevă spontană la CFR Braşov. Aproape 2000 de angajaţi au întrerupt lucrul

Potrivit liderului de sindicat al societăţii, Marian Pintea, aproximativ 2000 de angajaţi ai S.C. Reparaţii Locomotive au oprit lucrul, miercuri dimineaţă, în cadrul unui protest spontan la depoul de locomotive. Oamenii sunt nemulţumiţii că nu şi-au mai primit salariile.

"Neprimind salarizarea pe luna trecută, a fost întrerupt lucrul în toate unităţile de cale ferată. Problema care ni s-a pus a fost că CFR Călători a virat banii către noi, numai că un executor judecătoresc ne-a blocat conturile. Nu ştim încă pe ce bază şi nu avem nicio siguranţă că în cursul zilei de astăzi oamenii îşi vor primi banii", a declarat Marian Pintea, liderul Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive din Depoul Braşov.

Hossu (Cartel Alfa): Greva spontană de la CFR, determinată de ameninţarea pierderii locurilor de muncă

"În conjunctura actuală, în care s-a anunţat reducerea numărului de trenuri cu 18% până la sfârşitul acestui an, oamenii se tem că-şi vor pierde locurile de muncă. De asemenea, greva spontană de astăzi (miercuri - n.r.) este determinată şi de întârzierea repetată a plăţii salariilor", a afirmat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, reducerea cu 18% a numărului de trenuri va avea drept consecinţă diminuarea semnificativă a personalului care lucrează în cadrul CFR Călători.

"Oamenii protestează în curtea depoului de la CFR Braşov dar ei sunt dispersaţi şi în alte zone din ţară. Salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au luat salariile de mai mult timp dar au şi alte revendicări care puteau fi rezolvate de Guvern foarte simplu şi repede. Este vorba de nişte permise care dădeau acces la trenuri pentru navetă în vederea deplasării în interes personal şi care ni s-au luat în mod abuziv de Guvernul Boc pentru că au introdus în legislaţia de buget un paragraf prin care oamenii trebuiau să plătească impozite şi taxe pe aceste permise", a declarat, la Realitatea TV, Alexandru Lorincz, liderul sindical Mişcare Comercial CFR Braşov.


×
Subiecte în articol: greva cfr brasov