x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu anunță semnarea contractului de finanțare pentru Aeroportul Internațional din Craiova

Grindeanu anunță semnarea contractului de finanțare pentru Aeroportul Internațional din Craiova

03 Noi 2022   •   20:05
Grindeanu anunță semnarea contractului de finanțare pentru Aeroportul Internațional din Craiova

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat joi un contract de finanțare pentru Aeroportul Internațional din Craiova. Achiziția are o valoare de 12 milioane de euro.

Prin acest nou proiect vor fi cumpărate echipamente pentru asigurarea unor servicii de prevenție și de intervenție împotriva incendiilor, dar și pentru buna funcționare a pistei în cazul condițiilor meteo nefavorabile, transmite Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, printre echipamentele și utilajele care vor fi achiziționate se numără autospeciale pentru curățarea pistei și pentru îndepărtarea zăpezii, echipamente pentru degivrarea pistei și a aeronavelor, echipamente pentru determinare coeficientului de frânare pe suprafețele aeroportuare și autospeciale pentru stingerea incendiilor.

„Achiziția are o valoare de 12 milioane de euro, este obligatorie pentru respectarea regulamentelor internaționale din domeniul aviației, și va fi finanțată prin fonduri europene (FEDR). Procedura trebuie să se încheie până cel mai târziu la sfârșitul anului viitor (2023)”, informează ministrul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu