x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Cele mai grave probleme - situaţia de pe A2 şi alimentarea cu energie

Grindeanu: Cele mai grave probleme - situaţia de pe A2 şi alimentarea cu energie

07 Ian 2017   •   19:01
Grindeanu: Cele mai grave probleme - situaţia de pe A2 şi alimentarea cu energie

Situaţia de pe A2 şi cea privind alimentarea cu energie sunt cele mai grave probleme înregistrate în prezent din cauza vremii nefavorabile, a declarat sâmbătă premierul Sorin Grindeanu.

"În continuare avem probleme. Mie mi se pare că cele mai grave în acest moment, care trebuie a fi gestionate, sunt două şi anume - situaţia de pe A2 (...) şi, de asemenea, cea de alimentare cu energie. Situaţia e înspre bine. Dacă ieri am avut un vârf de 160.000 de abonaţi fără curent electric, astăzi în jurul orei 13,00 (...) erau aproape 50.000, acum suntem sub 20.000", a spus Grindeanu, la videoconferinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată sâmbătă la sediul MAI.

Premierul Grindeanu a mulţumit celor care s-au implicat în aceste zile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

"Marea majoritate s-au implicat aşa cum trebuia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute", a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a atras atenţia că este important să se acţioneze în continuare în domeniul alimentării cu energie.

"E important să se acţioneze pe acest domeniu, pentru că deja sunt multe ore de când sunt aceşti abonaţi fără curent electric, mai ales că o să avem în următoarele trei zile pe întreg cuprinsul ţării temperaturi scăzute, vreme geroasă", a precizat Grindeanu.

Totodată, premierul a vorbit despre "două veşti bune".

"Avem şi două veşti bune, şi anume faptul că ceea ce a fost o situaţie critică ieri, în Tulcea, cu o gravidă care a fost transportată de urgenţă, cu ajutorul ISU, a născut o fetiţă, e sănătoasă, totul e în regulă. Şi mai mult decât atât, la Constanţa, în această dimineaţă, cu ajutorul unei echipe de paramedici SMURD, într-o şenilată, s-a născut un băieţel sănătos. (...) Sunt în regulă şi mamele, şi copiii", a precizat Grindeanu.

Sursa - AGERPRES

×