x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa nouă sperie turiştii

Gripa nouă sperie turiştii

03 Noi 2009   •   00:00

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) recomandă turiştilor să călătorească spre destinaţiile dorite, însă să fie atenţi la indicaţiile reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu privire la noul virus gripal A/H1N1.
Asociaţia consideră că, în ultima perioadă, unele destinaţii turistice au fost afectate de panica provocată la nivel global, în mass-media, de virusul A/H1N1.

"În Mexic s-au înregistrat, în perioada aprilie-octombrie anul curent, 271 de decese şi 45.809 de îmbolnăviri (atenţie ­ multe dintre acestea, cazuri uşoare), însă industria turistică a scăzut dramatic, din cauza panicii, cu 80%, punând sute de mii de familii în dificultate. ANAT sfătuieşte turiştii să călătorească în continuare spre destinaţiile dorite, dar să fie atenţi la indicaţiile Ministerului Sănătăţii, iar în cazul în care prezintă simptome de gripă, să contacteze urgent un medic", se arată într-un comunicat al ANAT remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit asociaţiei, nici recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu vizează restricţii de călătorie în contextul noului virus gripal.
"OMS nu recomandă restricţiile de călătorie referitoare la influenţa virusului A/H1N1. Astăzi, turismul global este un aspect obişnuit şi din ce în ce mai mulţi oameni călătoresc pentru afaceri şi pentru recreere. Limitarea călătoriilor şi impunerea de restricţii vor avea un efect foarte mic în stoparea extinderii oricărui virus, însă vor fi extrem de dăunătoare comunităţii globale", se mai arată în comunicatul ANAT.

În ceea ce priveşte situaţia înregistrată la hotelul Sinaia, unde s-au semnalat 40 de cazuri de suspiciune de gripă nouă în cazul unor studenţi români şi străini, ANAT precizează că au fost luate măsurile necesare pentru dezinfecţia spaţiilor din unitate, sub supravegherea personalului de specialitate, iar conducerea hotelului a asigurat agenţiile de turism şi turiştii individuali că nu există nici un risc de contaminare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator