x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină, confirmată la 1.465 de români

Gripa porcină, confirmată la 1.465 de români

17 Noi 2009   •   00:00

Alte 68 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în România, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.465.



Din cele 68 de cazuri, câte unul au provenit din Argeş, Hunedoara, Cluj, Harghita şi Ialomiţa, câte două din Bihor, Buzău, Giurgiu şi Timiş, trei din Vâlcea, 6 din Dâmboviţa, 7 din Iaşi, 12 din Bacău, 13 din Botoşani şi 14 din Bucureşti, informează Ministerul Sănătăţii, citat de Mediafax.

În urma confirmării, în ultimele 24 de ore, de cazuri cu gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare, de marţi vor fi suspendate cursurile în mai multe clase pentru 7 zile. Acestea sunt clasa X C de la Liceul de Industrie Alimentară din Galaţi, clasa VII B la Liceul "M. Eminescu" din Botoşani, clasa XII C şi o clasă a X la Liceul "At. Laurian" din Botoşani, clasa X Seminarul Roman, judeţul Neamţ, clasa I A de la Liceul "Emil Racoviţă" din Bucureşti, clasa IX F de la Liceul "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, clasa X mozaicari de la Grupul Şcolar "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, judeţul Constanţa, clasa XII B Grupul Şcolar "Koos Karoly" din Miercurea Ciuc, clasa VI C Liceul "Ştefan cel Mare" Hârlău, judeţul Iaşi, clasa VIII-a şi clasa VI B - Şcoala generală Bălţati, judeţul Iaşi, clasa VIII D Liceul V. Alecsandri din Iaşi, clasa XI D şi XI C de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Bacău, clasa IX C Grup şcolar Industrial Letea din Bacău, clasa VII B Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" din Bacău şi clasa X C Liceul de Informatică din Cluj.

De asemenea, a fost suspendată activitatea în şcoli/licee şi grădiniţe, acestea fiind Liceul "Vasile Alexandri" din Bacău, Liceul Economic "Gheorghe Ghica" din Bacău, Şcoala Ghindăoani clasele I-VIII, judeţul Neamţ, Şcoala generală cu clasele I-VIII din comuna Muiereasca, judeţul Vâlcea, Liceul Teoretic "Marton Aron", Liceul teologic romano-catolic Segito Maria, Grădiniţa nr.5 şi Colegiul Naţional "Octavian Goga", toate din Miercurea Ciuc.

Ministerul Sănătăţii a informat marţi, că au fost reluate cursurile la Liceul "Gh. Asachi" din Piatra Neamţ, Liceul "Don Orione" din Oradea, judeţul Bihor, clasa IX B de la Liceul "Sf. Sava" din clasa IX H Liceul "Gh. Lazăr", clasa VIII C de la Şcoala genenerală nr. 70, clasa VII B la Şcoala generală nr. 175 din Bucureşti, clasa IV A Şcoala generala Avram Iancu (fosta nr.18) din Arad, clasa XII C de la Liceul "Ghe. Roşca Codreanu" din Bârlad, judeţul Vaslui.

×
Subiecte în articol: observator