x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină în România: Alte 100 de noi cazuri în ultimile 24 de ore!

Gripa porcină în România: Alte 100 de noi cazuri în ultimile 24 de ore!

14 Noi 2009   •   00:00

Numărul total de îmbolnăviri cu gripă porcină în România a ajuns la 1.256, în intervalul vineri, ora 12:00, sâmbătă, ora 12:00 fiind confirmate 98 de noi cazuri, dintre care 36 doar în Bucureşti, arată ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii. Astfel, 36 de cazuri au fost confirmate în Capitală, opt îmbolnăviri cu H1N1 în judeţul Harghita, câte şase în Vaslui şi Prahova şi câte cinci cazuri noi în judeţele Cluj, Dâmbviţa, Galaţi şi Maramureş.



În urma confirmării cazurilor de gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare în ultimele 24 de ore şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice realizate s-a liat decizia suspendării pentru şapte zile a orelor la clase din liceele Emil Racoviţă, Iulia Haşdeu, George Coşbuc, Henri Coandă, la Grupul Şcolar Dimitrie Gusti şi şcolile generale nr. 56,118, 181 şi 175 din Capitală. În Cluj vor fi de asemenea suspendate orele la Liceul pentru persoane cu deficienţe de vedere, în Dolj la clase din şcoala generală din comuna Podari şi la şcolile generale nr. 2 şi 32 din Craiova, în Galaţi la liceul Emil Racoviţă şi liceul de Marină, iar în Giurgiu la Şcoala Generală nr. 4. De asemenea, sunt suspendate cursuri în clase din liceele Marton Aron şi Karoli Ianos din Harghita, şcoala generală nr.9 şi liceul Economic din Suceava şi la liceul Mihai Eminescu din Vaslui.

La Colegiul Naţional Cantacuzino s-a luat decizia închiderii unităţii şcolare pentru şapte zile. De asemenea, va fi închisă pentru şapte zile grădiniţa particulară Little Paradise din comuna Scheia, judeţul Suceava. În cazul liceelor Marin Preda, Goethe şi Mihai Viteazu din Capitală s-a luat decizia amânării reluării activităţii până pe 20 noiembrie. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi în cazul liceului Gh. Chiţu din Dolj, Colegiului Naţional Octavian Goga din Harghita şi la  liceul Ştefan Procopiu din Vaslui. În şcolile nr. 34 din Craiova şi Ghindauani din Neamţ s-a luat decizia amânării reluării activităţii unor clase până pe 20 noiembrie.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare. De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

×
Subiecte în articol: observator