x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină închide Liceul "Marin Preda" şi colegiile "Mihai Viteazul" şi "Goethe"

Gripa porcină închide Liceul "Marin Preda" şi colegiile "Mihai Viteazul" şi "Goethe"

10 Noi 2009   •   00:00
Gripa porcină închide Liceul "Marin Preda" şi colegiile "Mihai Viteazul" şi "Goethe"

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Colegiul German "Goethe" şi Liceul "Marin Preda" din Bucureşti au fost închise, în această dimineaţă, pentru o săptămână, după ce în aceste unităţi de învăţământ au fost confirmate mai multe cazuri de de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1.



Astfel, în această dimineaţă, elevii care au venit la cursuri au fost trimişi acasă, ei fiind anunţaţi că unităţile de învăţământ se închid pentru şapte zile.

În urmă cu o zi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), Daniel Popescu, declara că la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" au fost închise două clase unde a fost confirmat câte un caz de gripă AH1N1. Alte două cazuri fuseseră înregistrate la Liceul "Marin Preda", unde, pentru început, fuseseră suspendate cursurile la o clasă.

În Bucureşti mai sunt închise pentru o săptămână, de luni, Colegiul Naţional "Matei Basarab" şi Centrul de Plasament "Sfânta Ana", anunţă Mediafax.

De asemenea, luni, au mai fost suspendate cursurile în câte o clasă de la liceele "Eugen Lovinescu", "Dimitrie Cantemir" şi "Lucian Blaga".

Conform ultimei statistici prezentate luni de directorul DSPMB, pe raza municipiului Bucureşti sunt 1.882 persoane suspecte, din care au fost confirmate 247 cazuri de infectare cu virusul de gripă A/H1N1. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator