x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guru, ajuns la mana suedezilor

Guru, ajuns la mana suedezilor

06 Apr 2005   •   00:00

Soarta liderului MISA, Gregorian Bivolaru ar putea fi hotarata foarte curand. Decizia va apartine Curtii de Justitie suedeze.

  • de MAGDA COLGIU, TOMA ROMAN JR
  • ANCHETA. Autoritatile se straduiesc sa afle modalitatea prin care a "levitat" guru peste granitele Romaniei
    Curtea de Justite din Suedia ar putea lua in discutie chiar astazi cererea de extradare a mentorului Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru. Dat in urmarire generala si internationala de noua luni, guru a fost prins luni de politia locala din orasul suedez Malmo. Pentru moment, el se afla in grija autoritatilor sudeze, care asteapta instructiuni de la Interpol, pentru a decide ce se va intampla cu el.

    AZIL POLITIC. Presedintele MISA declara ieri ca Gregorian Bivolaru a depus cerere de azil la autoritatile suedeze. Una dintre conditiile obligatorii pentru ca sa fie acceptata cererea de azil solicitata de Bivolaru este ca acesta sa dovedeasca, prin martori si documente credibile, ca este supus discriminarii sau persecutiilor in tara sa, din cauza orientarii sale sexuale, convingerilor politice sau rasei. Este foarte probabil ca liderul MISA sa nu fie extradat, ci sa fie dat pe mana Administratiei De Stat a Imigratiei. Aceasta institutie il va caza pe Bivolaru intr-un campus pentru imigranti. Decizia, in acest sens, sta in mana Curtii de Justitie, si nu a politiei suedeze.

    FILIERA NORDICA. Inca de la inceputul anilor ’90 Grig si-a indreptat atentia spre tarile nordice. Miza pe faptul ca blonzii sunt atrasi de practici sexule orientale si sunt plictisiti de austeritatea religiei protestante de care apartin in majoritate. In acest scop l-a detasat in tarile scandinave pe unul din locotenentii sai favoriti, inginerul Narcis Tarcau. Acesta a pretins ca s-a invartit prin India si Tibet, ba chiar ca este detinator al titlului de Swami (un fel de iluminat pe o treapta superioara), care i-ar fi fost conferit de catre niste guru indieni. Tarcau a avut succes si, numai in Danemarca, in timp relativ scurt, a racolat intre cinci si sapte sute de adepti MISA. Daneze, in cautarea de "senzatii violente" cu Terente- Bivolaru, poposeau in fiecare an la Costinesti, nu inainte de a varsa niste peschesuri in teschereaua lui Grig & co. Nu stim cum "a levitat" Grig peste granitele Romaniei, dar aveam informatia ca s-ar afla in Danemarca inca de acum 3-4 luni. Autoritatile daneze nu sunt atat de permisive cu toti ciudatii si mai ales cu infractorii care vor sa campeze pe pamantul lor. Din acest motiv probabil, dupa ce s-a sfatuit cu cativa avocati danezi din gasca lui Tarcau, Grig a roit-o in Suedia vecina. Cum la Stockholm au fost multa vreme la putere guverne de stanga, foarte permisive cu emigrantii, si suedezii sunt foarte sensibili in ceea ce priveste drepturile omului si eventuale persecutii politice, Bivolaru si-a zis ca aici este de el.

    MISA DIN SUEDIA. Adeptii lui Bivolaru sunt raspanditi in toate colturile lumii pentru a impartasi invataturile primite de la guru. In Suedia, conform site-ului, cei care se ocupa de propovaduirea conceptelor MISA sunt Gergiana Danet, in Karlskrona, si Kersti Lindqvist, in Malmo.

    "PORTRET"
    Gregorian Bivolaru, cunoscut sub numele "Guru", are 53 de ani si este cetatean roman. El a fost acuzat ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu minora Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra adolescentei, in calitate de profesor de yoga. Gregorian Bivolaru este mentorul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA). El a fost dat in urmarire prin Interpol in iunie 2004.

    ×
    Subiecte în articol: observator MISA guru bivolaru