x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară

de Nicoleta Craciun    |    16 Iul 2008   •   00:00

14:05 • Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, a doua rectificare bugetară din acest an, prin care sunt alocate fonduri suplimentare în principal pentru Ministerele Transporturilor, Economiei, Apărării şi Dezvoltării

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, a doua rectificare bugetară din acest an, prin care sunt alocate fonduri suplimentare în principal pentru Ministerele Transporturilor, Economiei, Apărării şi Dezvoltării.

Rectificarea bugetară se bazează pe execuţia bugetului general consolidat pe primele şase luni, care înregistrează evoluţii pozitive faţă de anul precedent, veniturile fiind mai mari cu 36,6%, iar cheltuielile cu 45,6%.

Încasările bugetare pe primele şase luni au avut o performanţă bună, prin impozitul pe profit (50,9% din estimările anuale), impozitul pe venit (49,8%) şi taxa pe valoarea adăugată (49,3%), potrivit notei de fundamentare a proiectului de rectificare bugetară.

Cheltuielile bugetului general consolidat sunt superioare celor aferente anului precedent cu 3,7 puncte procentuale ca pondere în PIB.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că bugetul general consolidat a înregistrat, după primele şase luni, un deficit de 4,92 miliarde lei, respectiv 1,12% din PIB.

Prima rectificare bugetară din 2008 a fost operată în luna martie, când deficitul bugetului general consolidat a fost redus cu 0,4 puncte procentuale, de la 2,7% la 2,3% din PIB.

×
Subiecte în articol: observator