x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat constituirea unei comisii care va inventaria şi preda documentele din arhiva SIPA

Guvernul a aprobat constituirea unei comisii care va inventaria şi preda documentele din arhiva SIPA

31 Mai 2017   •   16:15
Guvernul a aprobat constituirea unei comisii care va inventaria şi preda documentele din arhiva SIPA
Sursa foto: Foto: pixabay

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind constituirea unei comisii care va inventaria şi preda documentele din arhiva SIPA către instituţiile care au competenţe în domeniu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu. 

"Astăzi, Guvernul a aprobat printr-o hotărâre constituirea unei comisii care va inventaria şi preda documentele din arhicunoscuta arhivă SIPA. Documentele, după inventarierea şi eventuala modificare a gradului de clasificare a lor, vor fi predate către instituţiile care au competenţe în domeniu", a spus Alina Petrescu. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, proiectul de hotărâre s-a aflat în consultare publică timp de aproape un an. 

"Hotărârea privind desecretizarea arhivei se află pe site-ul Ministerului Justiţiei încă de anul trecut, mai exact din 25.07.2016. Este şi acum acest proiect postat pe site, deci condiţia de consultare publică nu doar că este îndeplinită, dar proiectul este în consultare publică, dacă mai stăm puţin, de un an", a arătat Alina Petrescu.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: arhiva comisie sipa