x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul limitează numărul mediu de agajaţi din industria de apărare

Guvernul limitează numărul mediu de agajaţi din industria de apărare

de Mediafax    |    08 Aug 2012   •   06:14
Guvernul limitează numărul mediu de agajaţi din industria de apărare

Guvernul a decis sa limiteze in acest an numarul mediu de angajati din industria de aparare la cel mult 1.587 salariati, cu 187 persoane mai putin comparativ cu anul trecut.

In 2011, numarul maxim de salariati din companiile din domeniul apararii a fost stabilit de Guvern la 1.774 de persoane.

Ca efect al limitarii numarului de posturi, in acest an Romarm va avea un numar mediu maxim de 1.229 angajati, Romaero-139 salariati, Avioane Craiova-125 persoane, IAR Brasov-70 posturi, Constructii Aeronautice- 8 angajati, Santierul Naval Mangalia-8 salariati, iar Uzina Mecanica Orastie-8 persoane.

Modificarea este argumentata prin necesitatea respectarii Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene in domeniul ajutorului de stat.

Tratatul invocat stabileste ca orice stat membru poate lua masurile pe care le considera necesare pentru protectia intereselor esentiale ale sigurantei sale si care se refera la productia sau comertul cu armament, munitie si material de razboi, dar ca aceste masuri nu trebuie sa modifice conditiile de concurenta pe piata interna in ceea ce priveste produsele "ce nu sunt destinate unor scopuri specific militare".

Legislatia in vigoare stabileste ca salariatii incadrati pe perioada nedeterminata la firme din industria de aparare si care nu lucreaza din lipsa de comenzi sau contracte vor efectua activitati de intretinere, conservare, reparatii, paza si administrative, iar fondul lunar necesar acoperirii salariilor acestora este asigurat de la buget.

×