x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul vrea să impoziteze şi banii obţinuţi de zilieri

Guvernul vrea să impoziteze şi banii obţinuţi de zilieri

27 Sep 2010   •   00:00
Guvernul vrea să impoziteze şi banii obţinuţi de zilieri

Cei care muncesc cu ziua au de ce să fie supăraţi. Guvernul intenţionează să le impoziteze şi lor veniturile. Oamenii spun însă că dacă vor fi nevoiţi să plătească dări către stat, nu vor mai munci.



Oamenii care merg la cules de fructe spun că, în tot sezonul, câştigă câteva sute de lei din care cumpără mâncare şi plătesc facturile restante. "E foarte greu şi dacă ne mai ia din ei şi impozitul ăsta nu mai rămânem cu nimc, am muncit degeaba", spune un muncitor.

"Nu ne convine că luăm puţin. Plătim lumină, apă, ai o antenă, mâncare să iau, porumb să iau. Nu mai rămâne nimic din banii aştia, nici drumul, am dat 2 milioane numai drumul de la Ianca şi până aicea şi cum să-mi convină? Zău nu-mi convine, că nu avem venit, nu avem nimic", spune un zilier.

Nici angajatorii nu sunt de acord cu impozitarea. Asta pentru că vor avea o sarcină în plus, aceea de a nota venitul realizat de fiecare zilier. "Numărul lucrărilor din agricultură sunt foarte mici, 4-5 lucrări din primăvară până în toamnă, a angaja un salariat pentru a consemna în carnet volumul de lucrări care îl execută, nu-i dă mâna nimănui a plăti un salariu lunar pentru aceste lucrări", a declarat Stelian Dumbravă, inginer la o fermă agricolă, citat de realitatea.net.

La cules, zilierii sunt plătiţi în funcţie de munca depusă. Într-o zi, o persoană poate câştiga cel mult 30 de lei.


×
Subiecte în articol: observator