x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hăineală: Noii procurori au o moştenire grea, vin în locul unor personalităţi care au făcut o diferenţă în justiţie

Hăineală: Noii procurori au o moştenire grea, vin în locul unor personalităţi care au făcut o diferenţă în justiţie

16 Mai 2013   •   12:05
Hăineală: Noii procurori au o moştenire grea, vin în locul unor personalităţi care au făcut o diferenţă în justiţie

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat joi că noii procurori-şefi au o moştenire grea, deoarece vin în locul unor personalităţi puternice, care au făcut o diferenţă în justiţia română şi nu va fi simplu de respectat standardele.

"Am să îmi permit o glumă. Cred că procurorii, procurorul general şi procurorul-şef al DNA au o moştenire grea. De ce? Fiecare din ei vine în locul unor personalităţi puternice, unor oameni care au făcut o diferenţă în justiţia română şi nu va fi simplu de respectat standardele, de depăşit standardele care au fost atinse acolo unde se poate. Vă doresc succes şi vă asigur că din partea noastră aveţi toată disponibilitatea pentru colaborare şi toată buna-credinţă", a afirmat Hăineală la ceremonia de instalare a noilor procurori-şefi.

Şefa CSM a subliniat faptul că joi se marchează un moment de stabilitate în ceea ce înseamnă evoluţia instituţională a Ministerului Public.

"Aş dori din partea Secţiei de procurori a CSM să urez succes noii echipe şi să îmi exprim speranţa ca procurorii care au fost numiţi prin decretele emise ieri să reuşească să alcătuiască o echipă. Îmi exprim speranţa ca fiecare din procurorii care fac parte din această echipă să-şi găsească locul şi să fie folosiţi conform pregătirii, capabilităţilor, conform disponibilităţii. Este foarte important să avem un mecanism care să funcţioneze perfect sau dacă nu perfect, care să funcţioneze la parametrii optimi. Factorul uman este foarte important, condiţia-cheie este ca fiecare să-şi găsească locul conform competenţelor şi aptitudinilor ", a mai spus Hăineală.

×
Subiecte în articol: oana Schmidt-haineala procurori