x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, filmat non-stop cu aproximativ 60 de camere

“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, filmat non-stop cu aproximativ 60 de camere

07 Sep 2014   •   14:30
“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, filmat non-stop cu aproximativ 60 de camere
Sursa foto: Mihai Stecu/Antena 1

Filmările pentru cel mai aşteptat cooking show al toamnei, “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” sunt în toi. Cei 20 de concurenţi aleşi să intre în bucătăria gusturilor alese, dar şi a celor mai aprige trăiri, muncesc de zor sub atenta supraveghere a celor trei juraţi, chef Dumitrescu, chef Bontea si chef Scărlătescu, într-un decor impresionant, pe un platou de filmare dodat cu tehnologie de ultimă oră, filmat non-stop, cu aproximativ 60 de camere.
Proiectat de arhitectul Petre Ţalea, decorul de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” are 1500 de metri pătraţi şi este format din restaurantul cu o capacitate de 100 de persoane, două bucătării şi casa în care stau concurenţii pe toată durata concursului, casă formată la rândul ei din living, patru dormitoare şi terasă cu jacuzzi. Împărţiţi în două echipe, cei 20 de concurenţi au la dispoziţie două bucătării dotate cu utilităţi de ultimă oră, care conţin câte un bloc termic cu câte 16 focuri, două grill-uri, două plite electrice, cuptoare cu convecţie (şase tăvi), dar şi câte un cuptor de pizza în fiecare bucătărie, feliatoare, malaxoare şi blendere, toate echipamentele făcând parte din linii profesionale, vârfuri de gamă ale furnizorilor. În două astfel de bucătării şi materiile prime trebuie să fie pe măsură, astfel că la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” se lucrează cu ingrediente de calitate, atât autohtone, cât şi legume exotice, cotlete de miel din Noua Zeelanda, muşchi de vită Black Angus, peşti sau fructe de mare mediteraneene, produse asiatice şi orientale. Pregătirea meniurilor se realizează în linii de gătit de inox şi cupru, iar servirea se face în vase de porţelan englezesc. Aprovizionarea are loc zilnic şi, după o zi de muncă în “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, aproape 200 de obiecte, de la tunici, şorţuri sau feţe de masă merg la curăţat.
Și din punct de vedere al tehnologiei folosite la filmări, show-ului produs de Mona Segall se poate lăuda cu cifre impresionante. Noutatea absolută în materie de emisiuni culinare din România este faptul că acest show se filmează şi monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără opriri. Concurenţii sunt filmaţi în ritmul acesta cu aproximativ 60 de camere, dintre care 44 sunt camere robotice cu remote control, după cum explică producătorul executiv, Robert Lionte. Echipamentul audio-video este unul de ultimă generaţie şi poate fi rezumat în cifre precum 44 de camere robotice cu remote control, 16 camere tip ENG, 58 de surse de sunet, monitorizare pentru 60 de surse, sistem de înregistrare pentru camerele robotice. Echipa de producţie “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” coordonată de producătorul general Mona Segall numără între 150 şi 200 de persoane. Emisiunea care va începe la Antena 1 din septembrie, în fiecare luni şi marţi, pune la bătaie cel mai mare premiu oferit la un show de gen din România – 80.000 de euro şi un contract cu un restaurant de top din Capitală. 

×
Subiecte în articol: Hell’s Kitchen iadul bucatarilor