x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hitler la Bollywood

Hitler la Bollywood

11 Iun 2010   •   00:00

Industria cinematografiei indiene, specializată în filme muzicale siropoase, şi-a luat inima-n dinţi şi se aventurează cu un gen nou pentru ea şi cât se poate de serios.

Bollywoodul se apucă de filme istorice şi nu are de gând să înceapă oricum, ci cu o "piesă grea": ultimele zile ale dictatorului nazist Adolf Hitler, scrie AFP.  Scenaristul indian Rakesh Ranjan Kumar povesteşte că viitorul său film va reface istoria ultimelor zile ale lui Hitler, inclusiv viaţa lui în buncărul din Berlin, dar şi a Germaniei după moartea dictatorului.

Intitulat "Dragă prietene Hitler" ­ aluzie la două scrisori trimise lui Hitler de "părintele" independenţei indiene, Mahatma Gandhi ­, filmul se concentrează pe personalitatea lui Hitler şi pe relaţiile lui cu apropiaţii, în contextul începutului prăbuşirii regimului său.

STĂRI DE SPIRIT
Un "veteran" al Hollywoodului, Anupam Kher, va interpreta rolul lui Hitler, iar o fostă Miss India, Neha Dhupia, rolul amantei şi soţiei de 48 de ore a dictatorului, Eva Braun.  "Încercăm să redăm temerile, nesiguranţa şi presiunile pe care le-a avut de înfruntat Hitler când a fost nevoit să ia decizii cruciale", a explicat producătorul filmului, Anil Sharma.

El a spus că este vorba despre o "descriere analitică a ideologiei lui Hitler".  Viitorul film va avea unele asemănări cu pelicula "Căderea", produsă în 2004, care descrie de asemenea ultimele zile ale lui Hitler, în interpretarea lui Bruno Ganz şi regia lui Oliver Hirschbiegel, film ce a primit multe laude din partea specialiştilor.

Însă varianta indiană va fi una originală, după cum a ţinut să precizeze producătorul indian. Filmările vor începe în luna august şi vor fi făcute atât în studio, cât şi în munţii şi pădurile din India. Nu se ştie însă când se vor încheia şi, cu atât mai mult, data lansării, dar se ştie că bugetul filmului este cuprins între 2 şi 3 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: observator