x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul Memorial al Holocaustului din SUA va avea acces la arhiva MApN din perioada 1938 - 1964

Consiliul Memorial al Holocaustului din SUA va avea acces la arhiva MApN din perioada 1938 - 1964

09 Mai 2013   •   19:16
Consiliul Memorial al Holocaustului din SUA va avea acces la arhiva MApN din perioada 1938 - 1964
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi Paul Shapiro, directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, au semnat joi un amendament la protocolul încheiat de MApN cu Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA prin care s-a extins accesul la arhivele şi documentele ministerului pentru perioada 1938 - 1964, informează agerpres.ro.

"La solicitarea celor care reprezintă Muzeul Holocaustului de la Washington au dorit ca acel protocol încheiat cu ei să-l extindem, în sensul extinderii perioadei: 1938 - 1964. Arhivele sunt interesante şi sunt importante pentru stabilirea adevărului istoric", a declarat Mircea Duşa.

Ceremonia de semnare a documentului s-a desfăşurat la sediul ministerului Apărării Naţionale. 

Centrul pentru Studii Avansate privind Holocaustul întreprinde o cercetare în ţările Europei de Est petru a stabili dinamica complicităţii şi colaborării autorităţilor statelor la uciderea în masă a evreilor. De asemenea, se vor cerceta aspecte ale vieţii de zi cu zi în timpul războiului.

Studiile vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe la Viena, în luna decembrie.

×
Subiecte în articol: holocaust holocaust romania