Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu organizează sâmbătă şi duminică (12-13 iunie) Zilele Antropologiei Româneşti: "Hrana, între necesitate şi artă la români şi minorităţi entice".
Sâmbătă după-amiază, vor fi deschise ateliere practice de preparare a hranei şi de restaurare a unor obiecte din instrumentarul specific prepararii şi servirii hranei. Atelierul de preparare a hranei se va desfăşura în zona Cârciumii din Bătrâni, iar cel de restaurare la Pavilionul de la intrarea principală. Atelierul culinar se sâmbătă va debuta la ora 15:00 şi va fi oferit de Uniunea Uncrainenilor din România. Gurmanzii vor putea gusta aici o ciorbă sau o saramură pescărească, gătite, ca la "mama acasă" în Delta Dunării, de către reprezentanţii Uniunii Ucrainienilor din România. Duminică dimineaţa, pe la 10:00 în cadrul atelierului de preparare a hranei Dorin Beu, preşedintele ANTREC Sibiu va dezvălui secretele preparării unei tocăniţe de viţel şi ale slăninei fripte. Sibienii şi nu numai, sunt aşteptaţi să privească şi să ia aminte la modul în care maeştrii artei culinare prepară fel de fel de bunătăţi.
Citește pe Antena3.ro